Yoghurtglass – med smak av muscovado och lakrits

Yoghurtglass – med smak av muscovado och lakrits

6-8 pinnglassar

Ingredienser

1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
3 äggulor
1 msk Dansukker Vaniljsocker
2 1/2 dl mjölk
2 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
4 dl Grekisk yoghurt
1-2 tsk lakritspulver

Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt.

Koka upp mjölk och grädde med glykossirap och muscovadosirap.

Rör sakta ner äggblandningen i gräddmjölken och fortsätt röra på svag värme tills smeten tjocknat något eller tills den är 85 °C. Obs! Den får inte koka.

Kyl ned och ställ i kylen minst två timmar eller tills nästa dag.

Rör i yoghurt och lakritspulver och häll blandningen i en glassmaskin. Kör tills smeten blivit tjockflytande och krämig.

Fördela i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna, och ställ plant i frysen i minst 3 timmar innan de toppas med strössel eller smält choklad.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...