Valnötsbröd med äpple

Valnötsbröd med äpple

Ingredienser

3/4 dl Dansukker Fibrex
1 l filmjölk
300 g skalat, rivet äpple
3/4 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
10 dl grov glutenfri mjölmix
2 dl krossat bovete
2 dl solroskärnor
2 dl valnötter
1 dl linfrön
1 msk brödkryddor
3 tsk salt
2 tsk bikarbonat

Blanda fibrex och filmjölk i en skål och låt stå i 5 minuter. Tillsätt övriga ingredienser och blanda ordentligt. Lägg över degen i två smorda, avlånga formar, 2 liter. Strö lite boveteflingor ovanpå bröden. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 90 minuter. Täck med folie om limpan blir för mörk. Stjälp ut bröden ur formarna och låt svalna på galler.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...