Valentintårta med choklad

Valentintårta med choklad

1 tårta

Ingredienser

Botten

  • 100 g sötmandel
  • 1 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 1-2 äggvitor

Garnering

  • 1 dl mjölk
  • 1 1/4 dl Dansukker Florsocker
  • 1 msk kakao
  • 3 äggulor
  • 1 tsk potatismjöl
  • 200 g smör
  • 25 g rosa marsipan
Smörj och mjöla en hjärtform med löstagbar kant. Mal mandeln och blanda den med strösocker och vaniljsocker. Tillsätt äggvita tills det blir en bredbar smet. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 10 minuter. Stjälp upp och låt svalna.

Blanda samman mjölk, florsocker, kakao, äggulor och potatismjöl till fyllningen och sjud tills krämen blivit tjock. Rör ner smöret när krämen svalnat. Bred ett lager kräm på bottnen. Spritsa därefter toppar över hela kakan.

Garnera med marsipanhjärtan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...