Tekakor & minibaguetter

Tekakor & minibaguetter

10- 16 stycken

Ingredienser

50 g jäst för söta degar
50 g flytande margarin
3 dl mjölk
2 dl kesella
1 ägg
1/2-1 dl Dansukker Vit Sirap (den större mängden till tekakor)
1 dl Dansukker Fibrex
1 tsk salt
8-9 dl glutenfri mjölmix
sesamfrön

Smula jästen i en bunke. Tillsätt mjölk, kesella, margarin, ägg, och sirap och rör om väl.

Blanda i fibrex, salt och mjölmix. Arbeta degen ordentligt. Låt jäsa under duk i ca 45 minuter.

Häll ut degen på mjölat bakbord och arbeta degen med hjälp av en degskrapa. Dela degen i 16 bitar som kavlas ut till runda kakor eller formas till avlånga minibaguetter. Degen kan också bakas ut till korvbröd eller hamburgerbröd.

Låt jäsa under bakduk i ca 20 minuter. Pensla hamburgerbröden med vatten och strö på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 10 minuter.

Receptet är framtaget av

Dansukker

 

No votes yet.
Please wait...