Spindeltårta

Spindeltårta

Ingredienser

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 msk Dansukker Vaniljsocker
  • 3 msk kakao

Glasyr

  • 25 g smör eller margarin
  • 1 3/4 dl Dansukker Florsocker
  • 2 msk kakao
  • 1/4 dl varm mjölk
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker

Garnering

  • 2 dl Dansukker Florsocker
  • 1 äggvita
  • godis

 

Sätt ugnen på 175 °C. Smöra och bröa en form med löstagbar kant, cirka 25 cm i diameter.

Smält matfettet. Vispa ägg och rörsocker pösigt. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao och sikta ner i smeten. Tillsätt matfettet. Häll upp i formen. Grädda mitt i ugnen i cirka 25 minuter. Låt svalna i formen. Blanda samman margarin, florsocker, kakao, varm mjölk och vaniljsocker till glasyren och bred över kakan. Vispa samman äggvitan och florsockret. Spritsa ut ett spindelnät över kakan. Gör en spindel av godis och sätt i spindelnätet.

No votes yet.
Please wait...