Sparris med parmaskinka

Sparris med parmaskinka

4 portioner

Ingredienser

4-600 g grön sparris
200 g parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
1 dl pinjekärnor
2 msk olja
2 salladslökar i tunna skivor
flingsalt, grovmald svartpeppar

Dressing
2 msk Dansukker Muscovadosirap
1 msk balsamvinäger
1 msk olivolja

Börja med att blanda samman ingredienserna till dressingen och ställ åt sidan. Skär bort den nedersta hårda biten på sparrisen. Sjud sparrisen mjuk, 2-5 minuter, i lättsaltat vatten (2 tsk salt/liter vatten). Skölj den i kallt vatten. Dela skinkan i lika många bitar som det är sparris och linda skinkan runt sparrisen. Rosta pinjekärnorna i torr stekpanna. Hetta därefter upp oljan i stekpannan och stek sparrisen. Lägg upp på tallrikar. Strö över salladslöken, pinjekärnorna samt salt och peppar. Ringla över dressingen och servera.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...