cirka 20 kakor
Ingredienser
3 3/4 dl vetemjöl
1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker
150 g rumstempererat smör eller margarin
Fyllning
3 dl vispgrädde
175 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1/2 dl Dansukker Muscovadosirap
rivet skal av en ekologisk apelsin
1 msk apelsinjuicekoncentrat
Garnering
200 g Marabou Apelsinkrokant
Tvätta apelsinen noga och riv skalet fint. Blanda samtliga ingredienser till fyllningen i en kastrull och koka i cirka 20 minuter. Gör kulprov och se att kolan är lagom fast. Bred kolasmeten över bottnen. Ställ i kylskåp för att stelna.
Smält chokladen över vattenbad. Bred chokladen ovanpå kolan. När chokladen börjar stelna gör ett mönster i den med hjälp av en gaffel. Förvaras svalt. Skär i rutor vid serveringen.
Receptet är framtaget av