Saffranskaka

Saffranskaka

1 sockerkaka 10-12 bitar

Ingredienser

  • 3 stora ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Vit Sirap
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
  • 50 g smör
  • 1 dl mjölk
  • 0,5 g saffran (1 paket)
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 nypa salt
  • Smör och socker till formen
  • Dansukker Florsocker att pudra över kakan
Sätt ugnen på 175 °C.
Vispa ägg, strösocker, sirap och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smält smöret, tillsätt mjölken med saffran och låt koka upp.
Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och vänd försiktigt ner i äggsmeten tillsammans med saffransmjölken.
Smörj och sockra en sockerkaksform. Fyll den med smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i 30 – 35 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och stjälp sedan upp den.
Pudra kakan med florsocker innan servering.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...