Red velvet cake

Red velvet cake

Ingredienser

3 1/2 dl Dansukker Strösocker
2 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
1/2 tsk salt
2 msk kakao
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 msk vitvins­vinäger
1 dl flytande margarin
2 1/2 dl filmjölk
3 msk röd karamellfärg

Glasyr
400 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
2 msk färskpressad citronsaft
4 dl Dansukker Florsocker

Garnering
Chokladpraliner

Vispa socker och ägg lätt och luftigt. Blanda samman de torra ingredienserna och rör ner dem i smeten tillsammans med vitvinsvinäger, margarin och filmjölk. Tillsätt färgen och blanda väl.

Häll smeten i en smord och bröad springform, cirka 25 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 40 minuter. Låt kakan svalna ett par minuter i formen innan den stjälps upp på galler för att kallna.

Vispa samman ost, citronsaft och florsocker. Dela kakan i tre delar och bre glasyr på två av dem. Lägg samman bottnarna, den utan glasyr läggs överst.Täck hela kakan med glasyr. Dekorera med praliner.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...