Påsk

Helens enkla vaniljsås

Helens enkla vaniljsås

1 st vaniljstång eller 2 tsk vaniljsocker 1 ägg 1 msk strösocker 2 dl vispgrädde Gör en skåra längs vaniljstången och skrapa ur kornen, blanda dom med ägg, socker och vispa allt poröst. Vispa grädden och blanda väl med äggsmeten Låt stå kallt en stund […]

Bärtryffel

Bärtryffel

cirka 30 stycken Ingredienser 300 g mörk choklad i små bitar 100 g bär, t ex svarta vinbär, hjortron eller hallon 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap 1/2 dl vispgrädde 50 g smör Garnering kakao rostade nötter, hackade Lägg chokladen i en skål. Koka upp bär med […]

En liten godbit till kaffet

En liten godbit till kaffet

20-25 stycken Ingredienser 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 msk Dansukker Florsocker 1 msk Calvados Garnering kakpynt Smält choklad, grädde och florsocker på svag värme i en kastrull. Tag från värmen och låt svalna något innan calvadosen tillsätts. Vispa kraftigt tills det blir […]

Gelégodis

Gelégodis

cirka 40 stycken Ingredienser 5 dl hallon 3 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 1/4 dl Dansukker Strösocker 6 gelatinblad Dansukker Strösocker att doppa godiset i olja till formarna Lägg hallonen i en kastrull och häll på vattnet. Sjud under lock i 10 minuter. […]

Hårda karameller

Hårda karameller

cirka 60 stycken Ingredienser 3/4 dl Dansukker Florsocker 3 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning färg Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och […]

Kokos och cashewbollar

Kokos och cashewbollar

cirka 30–40 stycken Ingredienser Fruktpuré 500 g valfria frysta bär 3 dl Dansukker Gelésocker Multi Bollar 250 g cashewnötter 4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 6 dl riven kokos Garnering riven kokos Till fruktpurén, blanda bär och socker i en gryta, låt koka 5 minuter, mixa, […]

Likörpraliner

Likörpraliner

ca 15 stycken Ingredienser 150 g vit choklad 3/4 dl vispgrädde 4-5 msk Dansukker Florsocker 2 msk Cointreau 100 g vit choklad rivet skal av en obesprutad apelsin Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. […]

Marshmallows

Marshmallows

cirka 100 stycken Ingredienser 2 1/4 dl Dansukker Strösocker 2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap 1/2 dl vatten 7 gelatinblad 3 (100 g) äggvitor 2 msk Dansukker Florsocker event. hushållsfärg 2 dl Dansukker Florsocker 2 dl potatismjöl Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka […]

Muscovadotryffel

Muscovadotryffel

cirka 25 stycken Ingredienser 200 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 25 g smör Garnering 75 g smält mörk choklad Dansukker Rörsocker Strö Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadorörsocker, ta av från plattan. Lägg […]

Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken Ingredienser 100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration 90 g smör, rumstempererat 1 dl Dansukker Florsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker finrivet skal från en citron, gärna obesprutad 3 dl riven sockerkaka 1–2 msk rosenvatten Skala […]

Apelsinsoppa

Apelsinsoppa

4 portioner Ingredienser 2 + 2 apelsiner 4 dl vatten 3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi 1/2 dl russin, kan uteslutas Pressa saften ur två av apelsinerna och häll i en kastrull. Tillsätt vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Tillsätt russinen. Skär ut […]

Crème Brûlée

Crème Brûlée

6 st små formar Ingredienser 6 st äggulor 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 st vaniljstång Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med) Sätt ugnen på 125 °C. Vispa samman äggulor och socker. Häll upp grädden och mjölken i […]

Fruktbullar

Fruktbullar

cirka 35 stycken Ingredienser 1/2 dl russin 1/2 dl torkade aprikoser 1 dl apelsinjuice 1 liter vetemjöl (600 g) 1 förpackning torrjäst (röd) 1/2 dl Dansukker Strösocker 150 g rumstempererat smör eller margarin 1 1/2 dl vaniljyoghurt 3 ägg Fyllning 100 g smör eller margarin […]