Högtider

Helens Cornflakesgodis

Helens Cornflakesgodis

Gott och enkelt godis 100 g Smör 1 Dl Strösocker 4 msk sirap 1 msk Vaniljsocker 2½ msk kakao 4 Dl cornflakes Alla ingredienser kokas 2 minuter. Blanda ner cornflakes, lägg i små formar och lägg sedan in i kylskåp. Klart! Recept : Helen Töreboda

Whiskeylikör

Whiskeylikör

Ingredienser 400 g sötad kondenserad mjölk 2 tsk neskaffe 3 msk Dansukker Florsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 3 dl vispgrädde 35 cl whiskey Den här likören är en färskvara och bör drickas upp inom en vecka. Är perfekt till en kopp kaffe efter maten istället […]

Crème Brûlée Martini

Crème Brûlée Martini

4-6 glas Ingredienser 3-4 dl istärningar 10 cl Absolut Vanilj 12 cl Amaretto 4 cl Cointreau 4 cl Dansukker Ljus Sirap 8 cl grädde Blanda is, Absolut Vanilj, Amaretto, Cointreau, sirap och grädde i en mixer och kör tills isen är krossad. Häll upp i […]

Jordgubbstequila

Jordgubbstequila

4 glas Ingredienser 1/2 liter (250 g) jordgubbar 3/4 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 1 1/2 dl tequila Blanda samtliga ingredienser i en mixer och kör tills det är slätt. Häll upp i fyra glas. Garnera eventuellt med en jordgubbe. Receptet är framtaget av

Aniskola

Aniskola

cirka 40 stycken Ingredienser 2 dl vispgrädde 2 msk hel anis 1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 dl Dansukker Rörsocker Strö Häll grädden och anisen i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Sila bort anisfröna. Tillsätt all […]

Brända mandlar

Brända mandlar

15 minuter Tomtens och alla barns favoritjulgodis. Ingredienser 250 g mandlar (oskalade) 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker 3/4 dl vatten Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med […]

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

En twist på en av julens mest älskade godsaker. Ingredienser 250 g mandlar (oskalade) 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker 3/4 dl vatten Smaksättning skal av 1 apelsin, gärna obesprutad 1/2 msk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära Lägg mandlar, […]

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Läckra sötsalta godsaker, lika dekorativa som de är goda. Ingredienser 200 g sötmandlar 1 dl Dansukker Florsocker 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 msk vatten flingsalt Lägg sötmandlar, florsocker och muscovadorörsocker och vatten i en kastrull. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt. Sänk värmen […]

Bärtryffel

Bärtryffel

cirka 30 stycken Ingredienser 300 g mörk choklad i små bitar 100 g bär, t ex svarta vinbär, hjortron eller hallon 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap 1/2 dl vispgrädde 50 g smör Garnering kakao rostade nötter, hackade Lägg chokladen i en skål. Koka upp bär med […]

Cake pops

Cake pops

cirka 25 stycken Ingredienser 1/4 av kladdkakan 10 digestivekex 75 g Philadelphia cheese naturell 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 200 g choklad, valfri sort kakdekor grillpinnar i trä Halvera grillpinnarna och lägg dem i vatten. Mosa eller mixa kakan tills den är i små, små smulor. […]

Chokladkola med muscovadorörsocker

Chokladkola med muscovadorörsocker

cirka 40 stycken Chokladdoppade läckerheter, perfekta att ge bort. Ingredienser 100 g smör 1/2 dl kakao 2 dl vispgrädde 3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 100 g mörk choklad till garnering Blanda alla ingredienser utom chokladen […]

Choklad och mintkola

Choklad och mintkola

cirka 35 stycken Ingredienser 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap, gärna ekologisk 1/2 dl Dansukker Glykossirap 3 dl vispgrädde 2 msk kakao 8 After Eight-plattor 1 krm ättiksyra 24% Blanda socker, de båda sirapsvarianterna, grädde och kakao i en gryta och koka […]

Chokladtryffel med stjärnanis

Chokladtryffel med stjärnanis

50 stycken 30 minuter Ingredienser 200 g mjölkchoklad 250 g mörk choklad 2 dl vispgrädde 3 st stjärnanis 3 msk Dansukker Muscovadosirap Kakao Klä en form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Hacka chokladen. Värm upp vispgrädden tillsammans med stjärnanisen så att den nästan kokar, ta […]

En liten godbit till kaffet

En liten godbit till kaffet

20-25 stycken Ingredienser 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 msk Dansukker Florsocker 1 msk Calvados Garnering kakpynt Smält choklad, grädde och florsocker på svag värme i en kastrull. Tag från värmen och låt svalna något innan calvadosen tillsätts. Vispa kraftigt tills det blir […]

Florentiner

Florentiner

cirka 35 stycken Ingredienser 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 2 dl vispgrädde 40 g smör 1/2 dl hackade valnötter 1/2 dl hackade mandlar 1 dl torkade finhackade aprikoser Små pappersformar Smält socker och sirap i en kastrull. Tillsätt grädde och […]

Gammaldags julmarsipan

Gammaldags julmarsipan

Ingredienser 1 dl vispgrädde 1/2 dl vetemjöl 50 g mandel 300 g Dansukker Florsocker Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet. Använd marsipanen […]

Gelégodis

Gelégodis

cirka 40 stycken Ingredienser 5 dl hallon 3 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 1/4 dl Dansukker Strösocker 6 gelatinblad Dansukker Strösocker att doppa godiset i olja till formarna Lägg hallonen i en kastrull och häll på vattnet. Sjud under lock i 10 minuter. […]

Glöggtryffel

Glöggtryffel

20 stycken Ett utsökt sätt att leka med den klassiska smaken av glögg. Ingredienser 250 g mörk hackad choklad 1 dl vispgrädde 5 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 25 g smör 2-3 msk glögg Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadorörsocker i en kastrull. Ta kastrullen […]

Gräddbullar

Gräddbullar

cirka 20-25 stycken Ingredienser 10-15 Smörgåsrån till botten Marängfyllning 5 stora äggvitor 2 msk Dansukker Strösocker 2 gelatinblad Sockerlag 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 0,75 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap Garnering 200 g mörk choklad 1/2 msk matolja T ex strössel, kokos eller torkade […]

Hårda karameller

Hårda karameller

cirka 60 stycken Ingredienser 3/4 dl Dansukker Florsocker 3 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning färg Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och […]

Julklubbor

Julklubbor

15 stycken Ingredienser 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl vatten 1/2 dl Dansukker Glykossirap Blanda socker, vatten och sirap i en kastrull. Koka upp till ca 160 °C. Tillsätt valfri smak, färg och pynt. Lägg klubbpinnar på ett bakplåtspapper, häll försiktigt sockerlagen över pinnen. […]

Julknäck med valnötter

Julknäck med valnötter

Cirka en halv plåt Ingredienser 2 dl Dansukker Rörsocker Strö 1/2 dl Dansukker Glykossirap 200 g smör 2 msk vatten 2 dl valnötter, finhackade 100 g smält mörk choklad Lägg ett bakplåtspapper på en form eller plåt. Värm socker, glykossirap, smör och vatten försiktigt under […]

Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

8 stycken Ingredienser 8 små, röda äpplen 8 blompinnar i trä eller glasspinne Lag 3 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl vatten 2 msk Dansukker Glykossirap Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena. Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet […]

Kokos och cashewbollar

Kokos och cashewbollar

cirka 30–40 stycken Ingredienser Fruktpuré 500 g valfria frysta bär 3 dl Dansukker Gelésocker Multi Bollar 250 g cashewnötter 4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 6 dl riven kokos Garnering riven kokos Till fruktpurén, blanda bär och socker i en gryta, låt koka 5 minuter, mixa, […]

Kokostryffel

Kokostryffel

cirka 35 stycken Ingredienser 100 g mörk choklad 4 msk grädde 150 g (ca 3 dl) Dansukker Florsocker 100 g (3 dl) kokosflingor vit choklad Smält den mörka chokladen över vattenbad. Tag bort chokladen från vattnet och rör i grädden. Tillsätt kokosflingorna. Arbeta därefter in […]

Lakritsknäck med mandel

Lakritsknäck med mandel

1 liten plåt Ingredienser 3 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 2 dl vispgrädde 2 dl sötmandel, hackad 1 dl Turkisk peppar, krossad Koka upp socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sänk värmen och låt småkoka […]

Likörpraliner

Likörpraliner

ca 15 stycken Ingredienser 150 g vit choklad 3/4 dl vispgrädde 4-5 msk Dansukker Florsocker 2 msk Cointreau 100 g vit choklad rivet skal av en obesprutad apelsin Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. […]

Marshmallows

Marshmallows

cirka 100 stycken Ingredienser 2 1/4 dl Dansukker Strösocker 2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap 1/2 dl vatten 7 gelatinblad 3 (100 g) äggvitor 2 msk Dansukker Florsocker event. hushållsfärg 2 dl Dansukker Florsocker 2 dl potatismjöl Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka […]

Muscovadotryffel

Muscovadotryffel

cirka 25 stycken Ingredienser 200 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 25 g smör Garnering 75 g smält mörk choklad Dansukker Rörsocker Strö Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadorörsocker, ta av från plattan. Lägg […]

Nötchokladkola

Nötchokladkola

cirka 40 stycken Seg och mjuk kola med ditt val av nötter. Ingredienser 100 g smör 1 1/2 dl vispgrädde 1 3/4 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap 125 g mörk choklad, hackad 1 nypa salt 1 1/2 dl hela hasselnötter […]

Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken Ingredienser 100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration 90 g smör, rumstempererat 1 dl Dansukker Florsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker finrivet skal från en citron, gärna obesprutad 3 dl riven sockerkaka 1–2 msk rosenvatten Skala […]

Rombollar

Rombollar

50 stycken Ingredienser 150 g smör 150 g choklad 3 ägg 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1/2 tsk flingsalt 2 dl vetemjöl 2 msk mörk rom (kan ersättas med 2 msk Dansukker Muscovadosirap) Dansukker Rörsocker Strö att rulla bollarna i Sätt […]

Sesamknäck

Sesamknäck

cirka 30 stycken Ingredienser 1 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Ljus Sirap 1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1 dl sesamfrön Börja med att rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Blanda allt utom sesamfröna i en stor mikrosäker […]

Spiralkakor på pinne

Spiralkakor på pinne

cirka 35 stycken Ingredienser 175 g rumsvarmt smör eller margarin 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 ägg 1/2 tsk bakpulver 4 3/4 dl vetemjöl Grön och röd hushållsfärg Papp- eller träpinnar Rör matfett och socker lätt och luftigt. Tillsätt ägget. Blanda bakpulver och mjöl och […]

Sura hallonremmar

Sura hallonremmar

cirka 20 stycken Ingredienser 200 g hallon, frysta 10 gelatinblad 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl Dansukker Vit Sirap 1 1/2 dl vatten 1/2 tsk citronsyra Garnering 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 krm citronsyra Skal från 1 lime, gärna obesprutad Klä en plåt […]

Tjong gräddkola

Tjong gräddkola

cirka 50 stycken 1 timme Ingredienser 2 dl vispgrädde 2 dl Dansukker Ljus Sirap 3 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 msk smör eller margarin 1/2 tsk ättika Blanda allt utom smör och ättika i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp. Koka kolan tills […]

Tryffelkaka

Tryffelkaka

cirka 20 bitar Ingredienser 3 dl vispgrädde 2 msk Dansukker Glykossirap 1 tsk finriven, färsk ingefära 300 g mörk choklad 2 dl mandelbiskvier (Cloetta) eller kaksmulor 2 dl blandade nötter 2 dl Pim Pim, små hallonbåtar Koka upp grädden, glykossirapen och ingefäran. Bryt i chokladen […]

Champagnesorbet

Champagnesorbet

10 portioner Ingredienser Sorbet 2 gelatinblad 2 1/2 dl Dansukker Florsocker 1 1/2 dl vatten 5 dl mousserande vin Hallonsås 1 dl hallon, frysta 2 dl Dansukker Florsocker 100 g vit choklad, hackad Sorbet Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lös upp florsockret i vattnet och […]

Julglass

Julglass

Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl lätt creme fraiche 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 tsk mald kanel 1/2 tsk finmald kardemumma 1 krm kryddnejlikor Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt creme fraiche, glykossirap och kryddor. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i […]

Apelsinclafouti

Apelsinclafouti

6-8 portioner Ingredienser 125 g mandelmjöl 1/2 dl vetemjöl 1/2 krm salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 4 ägg 4 äggulor 3 dl vispgrädde 1-2 apelsiner Garnering Dansukker Florsocker Blanda mandel- och vetemjöl samt salt i en skål. Tillsätt socker, ägg, äggulor och grädde och […]

Apelsinsoppa

Apelsinsoppa

4 portioner Ingredienser 2 + 2 apelsiner 4 dl vatten 3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi 1/2 dl russin, kan uteslutas Pressa saften ur två av apelsinerna och häll i en kastrull. Tillsätt vattnet och gelésockret och koka i en halv minut. Tillsätt russinen. Skär ut […]

Chokladfondant

Chokladfondant

10 portioner Ingredienser 10 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ 200 g smör 300 g mörk choklad 4 ägg 4 äggulor 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 2 msk Dansukker Vaniljsocker 4 msk vetemjöl 1 tsk mald ingefära Smör + strösocker till formarna Tranbär eller annat […]

Chokladkräm med mintig marängtopp

Chokladkräm med mintig marängtopp

6 små portioner Lyxig dessert med frasigt lock och en touch av After Eight. Ingredienser 75 g mörk choklad, hackad 2 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Gelésocker Multi 1 msk Dansukker Muscovadosirap 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Maräng 3 äggvitor 2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl […]

Chokladmousse med björnbärskompott

Chokladmousse med björnbärskompott

8 portioner Ingredienser Björnbärskompott 250 g björnbär 1 dl Dansukker Gelésocker Multi Chokladmousse 100 g mörk choklad, 70 % 2 msk Dansukker Florsocker 3 msk Dansukker Muscovadosirap 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 äggula 2 dl vispgrädde Till björnbärskompotten, blanda bär och socker i en gryta. […]

Crème Brûlée

Crème Brûlée

6 st små formar Ingredienser 6 st äggulor 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 st vaniljstång Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med) Sätt ugnen på 125 °C. Vispa samman äggulor och socker. Häll upp grädden och mjölken i […]

Mousse på hallon och vanilj

Mousse på hallon och vanilj

4 portioner Ingredienser 5 dl hallon 1 dl Dansukker Gelésocker Multi 1/2 msk Dansukker Vaniljsocker 3 dl vispgrädde Dansukker Florsocker till garnering 1. Koka hallonen till mos i en kastrull. Sila bort kärnorna. 2. Koka upp hallonmoset och gelésockret. Tillsätt vaniljsockret. 3. Vispa grädden. Var noga med […]