Rabarbergelé med ostkräm

Rabarbergelé med ostkräm

4 portioner

Ingredienser

1 kg raberber i bitar
4 dl vatten
1 msk färskpressad citronsaft
3 dl Dansukker Gelésocker Multi

Ostkräm
100 g Philadelphia cheese naturell, gärna light
1 dl vispgrädde
2 msk Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 krm finmald kardemumma

Garnering
4 jordgubbar

Lägg raberbitarna och vattnet i en kastrull och sjud under lock i 5 minuter. Sila. Häll tillbaka rabarbervattnet i kastrullen. Tillsätt citronsaft och gelésocker och koka i en halv minut. Fördela i fyra djupa tallrikar. Ställ kallt. Vispa samman samtliga ingredienser till ostkrämen. Lägg en klick ostkräm uppe på den stelnade gelén. Garnera med jordgubbar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...