Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken

Ingredienser

100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration
90 g smör, rumstempererat
1 dl Dansukker Florsocker
2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
finrivet skal från en citron, gärna obesprutad
3 dl riven sockerkaka
1–2 msk rosenvatten

Skala pistagenötterna och hacka dem i småbitar, för hand eller i matberedare.
Rör smör smidigt med socker och citronskal.

Tillsätt sockerkakan och 3/4 av pistagenötterna och blanda till en jämn och kladdig deg. Smaka av med rosenvatten.
Ställ in degen i kylen minst 30 minuter.

Forma till små bollar och rulla i hackade pistagenötter.
Ställ tillbaka i kylen tills de ska avnjutas.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...