Päronglass med nougatkolasås

Päronglass med nougatkolasås

6-8 portioner

Ingredienser

4 dl vatten
3 dl Dansukker Strösocker
1 dl färskpressad citronsaft
750 g päron
4 äggulor
1 dl Dansukker Strösocker
2 dl mjölk
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Glykossirap
grön hushållsfärg

Sås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Rörsocker
1 dl Dansukker Muscovadosirap
1 krm salt
1 msk Dansukker Vaniljsocker
100 g mjuk nougat (Odense)

Blanda vatten, socker och citronsaft i en kastrull och låt koka ett par minuter. Skala, halvera och kärna ur päronen. Lägg ner päronhalvorna i den kokande lagen och sjud i cirka 15 minuter. Låt päronen kallna i lagen. Mixa eller passera päronen genom en sil.

Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Sila genom finmaskig sil. Tillsätt päronmassan och vaniljsockret samt ett par droppar grön hushållsfärg om så önskas. Låt smeten svalna innan den körs i glassmaskinen eller ställs in i frysen. Kör blandningen i glassmaskin eller ställ in i frysen i minst 5 timmar och rör om då och då.

Blanda samman alla ingredienser utom nougaten till såsen och sjud tills den är tjock och simmig. Skär nougaten i bitar och lägg ner i såsen och rör tills den löst sig.

Lägg upp glassen i skålar eller på assietter och ringla såsen över.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...