4 portioner
Ingredienser
5 ägg
1/2 dl Dansukker Fibrex
6 dl mjölk
1/2 tsk salt
2 1/4 dl glutenfri mjölmix
Fyllning
1 kg räkor med skal
1 bunt dill
1/2 liten purjolök
3 dl kaffegrädde
1 msk maizenamjöl
Blanda fibrex, slat och mjölmix i en bunke. Vispa i hälften av mjölken. Tillsätt äggen och vispa till en slät smet. Blanda i resten av mjölken. Låt stå i 15 minuter.
Smöra en långpanna och häll i smeten. Grädda i 200 °C i cirka 30 minuter. Stjälp upp på ett bakplåtspapper.
Rensa räkorna. Skölj och hacka dillen. Skölj och finstrimla purjolöken. Blanda grädde och maizena i en kastrull och sjud tills det tjocknar. Lägg i purjolöken, dillen och räkorna och låt sjuda upp.
Bred ut fyllningen på pannkakan. Rulla samman. Servera en fräsch sallad till.
Receptet är framtaget av