Nötrulltårta med fibrex

Nötrulltårta med fibrex

ca 12 bitar

Ingredienser

3 ägg
1 1/2 dl Dansukker Strösocker
1 dl malda hasselnötskärnor
1 dl Dansukker Fibrex
1 msk potatismjöl
2 tsk bakpulver

Smörkräm
75 g smör eller margarin
1 1/2 dl Dansukker Florsocker
2 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj
2 msk cacao
1 äggula

1. Sätt ugnen på 225º.

2. Klä en långpanna med bakplåtspapper.

3. Vispa ägg och socker vitt och pösigt.

4. Tillsätt nötter, Fibrex, potatismjöl och bakpulver.

5. Bred ut smeten i långpannan och grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter. Stjälp upp kakan och låt den svalna.

6. Rör matfetten smidigt med florsockervaniljsocker och cacao.

7. Tillsätt äggulan.

8. Bred smörkrämen på den kalla bottnen och rulla ihop kakan från långsidan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...