Nötchokladkola

Nötchokladkola
cirka 40 stycken
Seg och mjuk kola med ditt val av nötter.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 1 1/2 dl vispgrädde
  • 1 3/4 dl Dansukker Strösocker
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap
  • 125 g mörk choklad, hackad
  • 1 nypa salt
  • 1 1/2 dl hela hasselnötter
Smält smör och grädde tillsammans i en kastrull. Tillsätt socker och sirap. Låt koka upp.
Tillsätt hackad choklad och en nypa salt.
Låt koka under omröring då och då, tills temperaturen är 125 grader. Enklast är att använda en hushållstermometer annars kan du göra ett kulprov. Droppa lite av kolasmeten i ett glas kallt vatten, bildar den en rund halvmjuk kola så är den klar. Det tar cirka 30-40 minuter innan kolan når rätt temperatur.
Rör ner hasselnötterna och häll upp smeten i en smörjd eller klädd avlång form 30 x 10 cm. Låt stelna.
Skär i fyrkanter och servera.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...