Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Ingredienser

3 dl fin glutenfri mjölmix
2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 tsk bakpulver
2 tsk mald kanel
1 tsk mald ingefära
1 tsk malda nejlikor
1 tsk psylliumskal
1/2 dl Dansukker Fibrex
1 dl vatten
1 1/2 dl flytande margarin
1 dl lättyoghurt
2 ägg
margarin till formen
glutenfritt ströbröd

Smöra och bröa en avlång form. Sätt ugnen på 175 °C. Lägg fibrex och vatten i en skål och låt stå i 10 minuter.Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt ägg, fil, margarin och den svällda fibrexen och blanda väl. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 45 minuter. Låt kakan stå kvar i formen i 5 minuter innan den stjälps upp.

Servera gärna kakan med en klick vispad grädde och lite lingonsylt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...