cirka 100 stycken
Ingredienser
2 1/4 dl Dansukker Strösocker
2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap
1/2 dl vatten
7 gelatinblad
3 (100 g) äggvitor
2 msk Dansukker Florsocker
event. hushållsfärg
2 dl Dansukker Florsocker
2 dl potatismjöl
Börja även vispa äggvitor och florsocker och eventuell färg i en skål med elvisp tills det är ett fast skum. När massan i kastrullen är 127° hälls den under fortsatt vispning ner i äggvitesmeten.
Tillsätt det smälta gelatinet och fortsätt vispa tills smeten är fast och glansig och har börjat svalna av.
Blanda florsocker och potatismjöl och lägg i en långpanna. Fyll smeten i en spritspåse och spritsa ut stänger i långpannan.
Låt stelna i rumstemperatur. Klipp strängarna i bitar i önskad storlek. Rulla bitarna i florsockerblandningen.
Förvara i en burk i rumstemperatur.
Receptet är framtaget av