Mandelflarnstårta med fibrex

Mandelflarnstårta med fibrex

10-12 bitar

Ingredienser

Bottnar
200 g sötmandel
1 1/2 dl vispgrädde
2 dl Dansukker Rörsocker Strö
1 msk Dansukker Ljus Sirap
1 msk Dansukker Fibrex
75 g margarin
1 dl grov glutenfri mjölblandning

Fyllning
3 dl vispgrädde
1/2 dl Dansukker Florsocker
2 passionsfrukter
3 gelatinblad
1 1/2 dl mjölk
1 msk potatismjöl
2 msk Dansukker Florsocker

Garnering
frukt, bär

Skålla och skala mandeln, Hacka hälften fint och strimla andra hälften.

Blanda vispgrädde, rörsocker, sirap, fibrex, margarin och mjölblandning till bottnarna i en kastrull. Sjud under omrörning i ett par minuter. Tillsätt mandeln.

Bred ut 1/3 av smeten i en smord form med löstagbar kant och grädda mitt i ugnen i 225 °C i cirka 10 minuter. Låt vila ett par minuter innan den lossas. Låt svalna på bakplåtspapper på arbetsbänken. Upprepa två gånger.

Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten.

Blanda mjölk, potatismjöl och florsocker i en kastrull och koka upp. Tag kastrullen från värmen. Krama ur gelatinbladen och lägg dem i den varma krämen.

Vispa grädde och florsocker till fast skum. Dela passionsfrukterna och skrapa ner kärnorna i grädden.

När krämen svalnat, vänds gräddskummet försiktigt i.

Bred kräm på två av bottnarna. Lägg samman. Spritsa ut kräm på översta bottnen och garnera med säsongens frukter och/eller bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...