Lingonkaka

Lingonkaka

cirka 12 personer

Ingredienser

150 g smör eller margarin
2 dl Dansukker Strösocker, gärna ekologiskt
2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 ägg
4 1/2 dl vetemjöl
1 1/2 tsk bakpulver
1-2 dl färska eller frysta lingon (eller andra bär som t ex blåbär, hallon eller vinbär)

Garnering
Dansukker Florsocker

Rör matfett och de båda sockersorterna mjukt och smidigt. Tillsätt äggen, ett i sänder, under omrörning. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten. Häll 3/4 av smeten i en smord och bröad form, cirka 2 liter. Lägg på bären som därefter täcks med resterande smet. Grädda på galler i nedre delen av ugnen i 175 °C i cirka 1 timme. Låt stå kvar i formen i 10 minuter innan den stjälps upp på galler. Förvaras i kylskåp eller fryses.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...