Läskande jordgubbsshrub

Läskande jordgubbsshrub

1 glas 30 minuter

Ingredienser

Grundrecept shrub

  • 3 dl jordgubbar
  • 300 ml balsamicovinäger eller rödvinsvinäger
  • 3 dl Dansukker Rörsocker Strö

Jordgubbsshrub

  • 3 msk shrub
  • 20 cl kolsyrat vatten
  • 2-3 färska jordgubbar
  • 1 lime
  • 4 cl gin (kan uteslutas)
Shrub
Skölj och hacka jordgubbarna. Lägg dem i en väl rengjord glasburk med tätsittande lock.
Hetta upp vinägern i en kastrull men låt den inte koka. Häll den över jordgubbarna och förslut burken väl. Ställ in i kylen och låt dra i minst 2 dygn.
Häll vinägern genom en finmaskig sil några gånger tills vätskan är helt klar. Koka upp vinägern med sockret. Rör till sockret löst sig helt och häll upp i en väl rengjord glasburk. Förslut. Förvara i kylen.

Jordgubbsshrub
Häll shruben i ett glas och fyll på med kolsyrat vatten.
Skölj och lägg i jordgubbarna. Toppa med gin och limeskivor.

Tips! 
Gör shruben minst några dagar innan servering. Smaken blir intensivare ju längre den får stå.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...