Kryddkakor

Kryddkakor

cirka 50 stycken

Ingredienser

2 1/2 dl Provena fin glutenfri mjölmix
3/4 dl Dansukker Farinsocker
1/4 dl Dansukker Fibrex
1 tsk psylliumskal
1 tsk bikarbonat
2 tsk pepparkakskryddor
100 g mjölkfritt margarin
1 msk Dansukker Ljus Sirap

Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt margarin och sirap och arbeta samman till en deg. Låt vila i kyl i 30 minuter. Dela degen i 4 bitar. Rulla varje bit till en längd som läggs på bakpappersklädd plåt, inte alltför tätt eftersom de flyter ut under gräddningen. Tryck till med en gaffel.

Grädda mitt i ugnen i 175 °C i cirka 15 minuter. Skär sneda kakor medan längderna är varma. Förvara i burk med tätslutande lock eller frys kakorna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

 

No votes yet.
Please wait...