Körsbärsmarmelad med banan, lime och vanilj

Körsbärsmarmelad med banan, lime och vanilj

Ingredienser

1/2 kg körsbär
250 g bananer
2 citroner, gärna obesprutade
3 dl vatten
1 kg Dansukker Syltsocker
2 msk Dansukker Vaniljsocker

Skölj och kärna ur körsbären. Skala och skiva bananerna. Skölj citronen noga och riv skalet grovt. Pressa saften ur citronen. Lägg körsbär, bananskivor, citronskal och citronsaft samt vattnet i en gryta och sjud under lock i 10 minuter. Tillsätt syltsockret och koka i 2-3 minuter. Tillsätt vaniljsockret. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Fyll ända upp. Sätt på varma, väl rengjorda lock. Förvara svalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...