Körsbärskaka

Körsbärskaka

cirka 8 bitar

Ingredienser

150 g rumsvarmt smör eller margarin eller mjölkfritt alternativ
1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
2 ägg
1 1/2 dl vetemjöl
1 dl potatismjöl
2 msk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 tsk bakpulver

Fyllning
2 dl creme fraiche
3 ägg
1 dl Dansukker Strösocker
1/2 liter urkärnade körsbär

Till formen
smör eller margarin
1 dl finhackade hasselnötskärnor, kan uteslutas
1/2 dl Dansukker Rörsocker Strö

Garnering
Dansukker Florsocker

Rör matfett och muscovadorörsocker luftigt. Tillsätt äggen. Blanda samman de torra ingredienserna och vänd ner i smeten. Smörj en springform, cirka 24 cm i diameter. Blanda samman nötter och rörsocker och strö i formen. Bred ut smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 200 °C i 12 minuter. Vispa samman creme fraiche, ägg och socker. Tillsätt körsbären. Häll upp i den förgräddade bottnen. Sänk ugnstemperaturen till 175 °C och grädda i ytterligare cirka 40 minuter. Låt kallna i formen. Dofta över florsocker vid serveringen. Servera gärna en klick grädde till kakan.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...