Kladdkaka med kokostosca i långpanna

Kladdkaka med kokostosca i långpanna

cirka 20 bitar

Ingredienser

5 ägg
500 g Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
200 g rumsvarmt smör
1 dl kakao
2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl

Toscaglasyr
400 gram kokosflingor
3 dl Dansukker Strösocker
2 dl Dansukker Ljus Sirap
3 dl vispgrädde
125 gram smör eller margarin

Vispa samman ägg och muscovadorörsocker. Tillsätt smör, kakao, vaniljsocker och salt och vispa tills det är slätt. Blanda i mjölet. Bred ut smeten på ett smort bakplåtspapper i en långpanna 30 x 40 cm. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 15 minuter. Blanda under tiden samman ingredienserna till toscan i en kastrull och sjud under omrörning i 5 minuter. Bred smeten på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter. Låt svalna innan kakan skärs i rutor. Lägg rutorna i en burk med papper mellan varje lager. Rutorna går utmärkt att frysa.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...