Kanelparfait med äpplesås

Kanelparfait med äpplesås

6 portioner

Ingredienser

2 ägg
3/4 dl Dansukker Florsocker
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
1 tsk mald kanel
2 dl vispgrädde

Sås
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl äpplejuicekoncentrat
1 dl vatten
1-2 äpplen

Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. Tillsätt glykossirap och kanel. Vispa grädden till fast skum i en annan skål. Vänd ner grädden i äggsmeten. Häll upp smeten i en form som ställs i frysen i 4-5 timmar.

Koka upp glykossirap, juicekoncentrat och vatten. Skala äpplena och skär dem i små tärningr. Lägg tärningarna i den varma såsen. Servera såsen ljummen till parfaiten.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...