Kanelparfait med äppelsås

Kanelparfait med äppelsås
4 portioner 20 minuter + 4 timmar i frys
Kanelparfaiten bör stå i frysen minst 4 timmar och kan förberedas i mycket god tid.

Ingredienser

  • 2 ägg
  • 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
  • 2 tsk mald kanel
  • 2 dl vispgrädde

Äppelsås

  • 1/2 dl äppeljuice
  • 1 äpple
  • 1 tsk Dansukker Vaniljsocker
Kanelparfait: Vispa ägg, socker och kanel pösigt. Vispa grädden och rör ner i äggsmeten. Frys i portionsformar minst 4 timmar.

Äppelsås: Häll äppeljuicen i en liten kastrull. Skala äpplet. Skär det i små tärningar och lägg ner i kastrullen. Koka några minuter, tills äpplena börjar mjukna. Tillsätt vaniljsocker.

Stjälp upp parfaiten och pudra lite kanel över. Servera med såsen ljummen eller kall.

Recept Birgitta Myrberg, Kållered

No votes yet.
Please wait...