Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

8 stycken

Ingredienser

8 små, röda äpplen
8 blompinnar i trä eller glasspinne

Lag
3 dl Dansukker Strösocker
1 1/2 dl vatten
2 msk Dansukker Glykossirap

Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena. Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet till skaftet. Smörj ett bakplåtspapper med olja.

Blanda strösocker, vatten och glykos i en kastrull och koka på svag värme tills sockret har löst sig. Höj därefter värmen så att lagen kokar häftigt. Kontrollera om den är färdig genom att doppa en pinne i lagen och hålla den under rinnande kallt vatten – lagen är färdig om den stelnar och blir hård.

Doppa äpplena i den varma lagen. Snurra dem ovanför kastrullen tills all överflödig lag har runnit av. Ställ äpplena på det smorda bakplåtspapperet och låt lagen stelna.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...