Ice pops – Kiwi & jordgubbe

Ice pops – Kiwi & jordgubbe

6–8 glasspinnar 3,5 timmar

Ingredienser

  • 1 dl vatten
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1 tsk korianderfrön, stötta
  • 1 nypa flingsalt
  • 6 st kiwi
  • 1 dl färska jordgubbar
Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull.

Låt koka tills sockret har löst sig.

Tillsätt stötta korianderfrön och salt och låt småkoka i 2 minuter. Låt svalna.

Skala och mixa kiwin till en puré med mixerstav, tillsätt sockerlagen.

Dela jordgubbarna i bitar och lägg i glassformar.

Häll på kiwismeten och ställ in i frysen, minst 3 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...