Ice pops – Jordgubb & mynta

Ice pops – Jordgubb & mynta

6–8 glasspinnar 3,5 timmar

Ingredienser

  • 300 g (ca 6 dl) jordgubbar
  • 2 dl vatten
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • Riven ingefära, ca 2 cm
  • Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad
  • 1 kruka färsk mynta, hackad
Skölj och dela jordgubbarna.

Koka upp vatten med socker och glykossirap.

Tillsätt ingefära, citronskal och -saft.

Lägg i 3/4 av jordgubbarna och låt koka i 5 minuter.

Sila av jordgubbarna och ställ dem åt sidan.

Koka jordgubbssaften ytterligare 10 minuter.

Tillsätt hackad mynta i de kokta jordgubbarna och rör ner saften och de resterande färska jordgubbarna.

Låt smeten svalna innan den ställs in i frysen.

Häll smeten i glassformar och ställ i frysen, minst 3 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...