Ice pops – Choklad

Ice pops – Choklad

6–8 glasspinnar 4 timmar

Ingredienser

  • 1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker
  • 3 äggulor
  • 2 msk kakao
  • 1/2 dl Dansukker Glykossirap
  • 6 dl mjölk, 3 %
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 100 g mörk choklad, hackad

Garnering

  • Smält choklad, strössel
Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst.

Koka upp mjölk och grädde.

Blanda under långsam omrörning ner äggsmeten i gräddmjölken, fortsätt värma till 85 °C.

Ta av från plattan och tillsätt den hackade chokladen. Rör tills den har smält.

Kyl smeten i kallt vattenbad och låt stå minst 1 timme, men gärna över natten, i kylskåp.

Fördela smeten i glassformar och ställ i frysen minst 3 timmar.

Doppa i choklad och strössel om du vill.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...