Hallonparfait

Hallonparfait

8-10 pinnglassar

Ingredienser

4 stora äggvitor
2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker
1/2 dl Dansukker Glykossirap
140 g hallonpuré
1 msk Dansukker Vaniljsocker
1 1/2 dl vispgrädde

Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig.

Ta av bunken från värmen och häll över allt i en mixerskål. Vispa marängen i 5-10 minuter.
Koka under tiden upp hallonen och sila sedan genom en grovmaskig sil.

Tillsätt hallonpurén och vaniljsockret i marängen.

Vispa grädden hårt och vänd ner i hallonmarängen.

Häll ner i valfri pinnglassform och sätt i pinnarna. Låt frysa minst 5 timmar.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...