Glass á la Mozart

Glass á la Mozart

6 portioner

Ingredienser

3 äggulor
3/4 dl Dansukker Florsocker
1/4 dl Dansukker Vit Sirap
2 msk Dansukker Vaniljsocker
3 dl vispgrädde

Fyllning
250 g mjuk nougat
12 körsbär

Garnering
100 g mörk choklad av god kvalitet

Sås
250 g körsbär, urkärnade
1 dl Dansukker Muscovadosirap
1 kanelstång
1 msk Dansukker Vaniljsocker

Vispa äggulor, vanilj- och florsocker pösigt. Vispa grädden och sirapen fast och vänd ner i äggsmeten. Häll smeten i en glassmaskin och kör den fast eller häll smeten i en form och ställ i frysen i minst 4 timmar.

Rör ett par gånger i glassen under infrysningen. Fördela tre fjärdedelar av glassen i sex glass och tryck upp glassen på kanterna. Tryck ner ett mindre glas i varje glas med glass och ställ i frysen. Smält nougaten över vattenbad eller på låg effekt i mikro.

Ta ut glasen ur frysen och ta ur de mindre glasen. Täck glassen med den smälta nougaten. Lägg två körsbär i varje glas. Täck med resterande glass och sätt in i frysen igen. Smält chokladen över vattenbad eller på låg effekt i mikro.

Ta ut glasen med glass ur frysen och doppa dem hastigt i hett vatten och ta ut glassen ur glasen. Ställ tillbaka i frysen i 10 minuter innan den smälta chokladen fördelas, med hjälp av en sked, över glassen. Sätt tillbaka i frysen till serveringen.

Blanda ingredienserna till såsen i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Ta bort kanelstången. Servera såsen till glassen. Garnera gärna med färska körsbär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...