cirka 40 stycken
Ingredienser
5 dl hallon
3 dl vatten
1 dl Dansukker Glykossirap
1 1/4 dl Dansukker Strösocker
6 gelatinblad
Dansukker Strösocker att doppa godiset i
olja till formarna
Lägg gelatinbladen i blöt i rikligt med vatten i 5 minuter. Tillsätt gelatinbladen till den färdigkokta massan och rör om ordentligt. Låt svalna till 70 °C. Smörj istärningsformar eller godisformar med olja och häll därefter i den avsvalnade massan.
Låt stelna i rumstemperatur. Sätt därefter in formarna i frysen i ett par timmar eftersom det då blir lättare att få ut godisbitarna ur formarna.
Doppa godisbitarna i strösocker så fastnar de inte så lätt i varandra. Förvaras torrt i burk med lock.
Hallonen kan ersättas av andra bär som t ex krusbär, blåbär och körsbär.
Receptet är framtaget av