Frukostbulle med fibrex

Frukostbulle med fibrex

20 stycken

Ingredienser

5 dl vatten
2 msk potatismjöl
50 g jäst
1⁄2 dl Dansukker Fibrex
3 msk Dansukker Brödsirap
1 tsk salt
cirka 1 liter Manitoba Cream vetemjöl
potatismjöl

Blanda vatten och potatismjöl i en kastrull och koka upp. Låt svalna till 37 °C. Smula jästen i en skål, häll på degvätskan. Rör tills jästen löst sig.

Tillsätt fibrex, brödsirap och salt. Arbeta in mjöl tills degen släpper skålens kanter. Jäs under bakduk i 30 minuter. Arbeta degen smidig på mjölat bakbord. Forma degen till en rulle och dela i 20 lika stora bitar. Doppa ena sidan av bullen i potatismjöl och lägg med mjölsidan upp på en plåt med bakplåts­ papper. Låt jäsa i 30 minuter. Grädda bullarna mitt i ugnen i 225 °C i cirka 15 minuter. Låt svalna på galler utan bakduk.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...