En blåbärsdröm

En blåbärsdröm

cirka 20-30 bitar 1,5 timme

Ingredienser

Botten

  • 220 g smör
  • 1 dl Dansukker Strösocker
  • 3 1/2 dl vetemjöl
  • 1 äggula
  • skal av en 1/2 citron, gärna obesprutad

Fyllning

  • 150 g blåbärssaft (300 g frysta blåbär)
  • 225 g Dansukker Finkoringt Strösocker
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • saften av 1/2 citron
Sätt ugnen på 180 °C.
Skölj och riv citronskalet. Blanda samman alla ingredienserna till botten och kör till en deg.
Smörj en rektangulär form cirka 24×30 cm och klä den med bakplåtspapper. Platta ut degen i formen. Grädda i nedre delen av ugnen i 10-13 minuter. Låt svalna något.
Tryck under tiden ut saften ur de tinade blåbären genom en sil så att du endast har blåbärssaften kvar. Blanda i citronsaften.
Blanda socker och vetemjöl i en bunke. Vispa i äggen och häll till sist i blåbärssaften och vispa till en slät fyllning. Häll fyllningen över bottnen och grädda i nedre delen av ugnen i ytterligare 15 minuter. Låt svalna och skär sedan upp kakan i mindre bitar och pudra gärna på lite florsocker.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...