Dianas sommardessert

Dianas sommardessert

4 portioner 2 timmar

Ingredienser

Chokladmousse

  • 150 g mörk choklad
  • 4 msk Dansukker Muscovadosirap
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 ägg, separerade

Färskostkräm

  • 200 g färskost
  • 1 dl Dansukker Florsocker
  • 2 msk Lemoncurd

Marinerade jordgubbar

  • 2 dl jordgubbar
  • limeskal och saft från 1 lime, gärna obesprutad
  • 2 msk Dansukker Muscovadosirap

Tillbehör

  • 6–8 st Digestivekex
Chokladmousse
Smält chokladen över vattenbad och tillsätt muscovadosirap.
Vispa grädden hårt och ställ åt sidan.
Separera äggen och vispa äggvitorna till ett hårt skum, ställ åt sidan.
Vispa äggulorna lätt och rör ner i chokladen.
Blanda ner chokladen i den vispade grädden och vänd sist ner äggvitan. Låt svalna i kylen.

Färskostkräm
Vispa samman färskost med florsocker och lemoncurd.

Marinerade jordgubbar
Ansa bären och dela dem. Riv skal och pressa ut saften från limen och blanda med bären tillsammans med muscovadosirap.

Montering
Smula digestivekexen. Varva mousse, färskostkräm, bär och smulade digestivekex i glasen. Avsluta med bär på toppen.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...