Cheesecakeglass med svarta vinbär

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Ingredienser

2 1/2 dl vispgrädde
2 1/2 dl mjölk
1 dl Dansukker Glykossirap
1 dl Dansukker Rörsocker Strö
2 tsk Dansukker Vaniljsocker
5 äggulor
2 msk socker

Svartvinbärs-kräm
100 g svarta vinbär, frusna
1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi
200 g färskost

Blanda gräddmjölken med glykossirap, vanilj och rörsocker i en kastrull.
Låt blandningen koka upp, ta av från plattan.

Vispa äggulorna lätt med 2 msk socker i en bunke.

Häll ner äggulorna i gräddblandningen och vispa.

Värm smeten på plattan tills det tjocknar (ca 82 °C). Det får absolut inte koka för då skär sig äggulan.

Låt smeten svalna och kör den sen i glassmaskin.

Koka svarta vinbär tillsammans med gelésockret cirka 5-10 minuter, låt smeten kallna.

Blanda vinbären med färskosten.

Rör svartvinbärs-krämen i glassen när den nästan är färdig, så den blir randig.

Förvara i frysen. Ta gärna fram glassen cirka 20 minuter innan den ska ätas.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...