Cheesecake med karamell

Cheesecake med karamell

Ingredienser

Karamellsås
2 dl vispgrädde
1 dl Dansukker Strösocker
1 dl Dansukker Ljus Sirap
100 g smör
1/2 tsk Dansukker Vaniljsocker

Botten
12 Digestivekex
75 g smör, smält
3 tsk kanel

Fyllning
600 g färskost
3 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
4 tsk Dansukker Vaniljsocker
Skal från en halv citron, gärna obesprutad
4 stora ägg
1 1/2 dl vispgrädde

Blanda grädde, socker, smör och sirap till karamellsåsen i en kastrull och koka tills såsen tjocknat. Tillsätt vaniljsocker.

Sätt ugnen på 175 °C.

Krossa digestivekexen till botten och blanda med smält smör och kanel.

Lägg kexsmulorna i botten av en form (24 cm i diameter med löstagbar botten). Tryck till med en sked så den blir jämn. Ställ i kylen under tiden du gör fyllningen.

Rör ihop färskost, socker och citronskal till fyllningen.

Tillsätt ägg och vispgrädde under omrörning.

Häll fyllningen i pajskalet och ringla över cirka 1 dl karamellsås. Rör lite med en gaffel.

Grädda i ugnen i cirka 60 minuter eller tills smeten har stelnat.

Låt den svalna och ställ sedan i kylen. När den har svalnat ordentligt lossa försiktigt från formen. Spritsa resten av karamellsåsen över din cheesecake och servera.

Tips!
För en salt karamellsås tillsätt 4-5 tsk flingsalt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...