Ingredienser
100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 1/2 dl riven ost
1 dl Dansukker Fibrex
ca 6 dl glutenfri mjölmix
Pensling
ägg
sesamfrö
2. Smula jästen i hushållsmaskinen och tillsätt salt, sirap, riven ost, fibrex och mjölmix. Slå över mjölkblandningen.
3. Arbeta degen ordentligt.
4. Häll upp degen på mjölat bakbord och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.
5. Klä en rund bakform, 2 liter, med bakplåtspapper.
6. Arbeta degen på nytt. Rulla till en längd och dela denna i 12 bitar. Forma bullarna och ställ i formen.
7. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.
8. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 40 minuter.
9. Låt svalna på galler under bakduk.
Receptet är framtaget av