Brytbröd med Fibrex

Brytbröd med Fibrex

Ingredienser

100 g smör eller margarin
2 1/2 dl mjölk
1 ägg
50 g jäst
1 tsk salt
1 msk Dansukker Ljus Sirap
2 1/2 dl riven ost
1 dl Dansukker Fibrex
ca 6 dl glutenfri mjölmix

Pensling
ägg
sesamfrö

1. Smält matfettet. Häll på mjölken och värm till 37º (fingervarmt). Vispa i ägget.

2. Smula jästen i hushållsmaskinen och tillsätt salt, sirap, riven ost, fibrex och mjölmix. Slå över mjölkblandningen.

3. Arbeta degen ordentligt.

4. Häll upp degen på mjölat bakbord och låt den jäsa under bakduk i 30 minuter.

5. Klä en rund bakform, 2 liter, med bakplåtspapper.

6. Arbeta degen på nytt. Rulla till en längd och dela denna i 12 bitar. Forma bullarna och ställ i formen.

7. Låt jäsa under duk i 20 minuter. Sätt ugnen på 200º.

8. Pensla med ägg och strö på sesamfrö. Grädda brytbrödet mitt i ugnen i ca 40 minuter.

9. Låt svalna på galler under bakduk.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...