Björnbärscobbler i portionsformar

Björnbärscobbler i portionsformar

6-8 portioner

Ingredienser

Topping
2 dl mjöl
2 1/2 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker
1 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
2 ägg, lättvispade

Bärfyllning
500 g – 1 kg björnbär, eller valfria bär
2 msk potatismjöl
1 dl Dansukker Ekologiskt Rörsocker

125 g smält smör

Sätt på ugnen på 190 °C.

Topping: blanda mjöl, socker, bakpulver och hälften av äggen. Knip ihop till en smulig deg med fingrarna. Tillsätt mer ägg om det behövs.

Gör fyllningen genom att blanda bären försiktigt med potatismjölet och sockret så det blir jämt fördelat.

Lägg bären i formar, lägg på toppingen och häll över det smälta smöret.

Baka i ugn tills de är gyllenbruna, 30-35 minuter.

Låt svalna något och servera gärna med vaniljglass eller tjock yoghurt.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...