Bär och fruktmuffins med mandelmassa

Bär och fruktmuffins med mandelmassa

8 stora eller 12 mindre

Ingredienser

1/2 l frukt eller bär
100 g mandelmassa
150 g smör eller margarin
3/4 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker
1 krm salt
3 ägg
1 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
1/2 tsk bakpulver
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
50 g hackade mandlar

Garnering
Dansukker Florsocker

Skölj bär/frukt. Skär frukten i bitar. Riv mandelmassan och blanda den med smör, muscovadorörsocker och salt. Rör i äggen, ett i sänder. Blanda de båda mjölsorterna, bakpulvret och vaniljsockret och rör in i smeten. Tillsätt mandel och bär eller fruktbitar. Häll upp i formar. Grädda mitt i ugnen i 200 °C i cirka 20-30 minuter, ta ut efter 20 minuter och känn på muffinsen med en sticka. Dofta över lite florsocker vid serveringen. Garnera eventuellt med lite bär.

Receptet är framtaget av

Dansukker

No votes yet.
Please wait...