Äppelkaka med pekannötter

Äppelkaka med pekannötter

Ingredienser

1 liter tärnade äpplen
Saften av en 1/2 citron
350 gr Dansukker Strösocker
2 ägg
1 dl olja
1 tsk Dansukker Vaniljsocker
200 gr mjöl
2 tsk bakpulver
2 tsk kanel
1/2 tsk salt
2 dl hackade pekannötter

1. Sätt ugnen på 175 °C.
2. Smöra en form 23×33 cm.
3. Skala och tärna äpplena.
4. Blanda socker och citronsaft med de tärnade äpplena.
5. Blanda ihop mjöl, bakpulver, salt, kanel och nötter i en skål.
6. Vispa äggen vita och fluffiga.
7. Häll i ägg, olja och vanilj i äpple- och sockerblandningen.
8. Häll upp blandningen i formen och grädda i cirka 1 timme. Kontrollera att en sticka är torr när du sticker den i mitten av kakan.
9. Låt kakan vila ett par timmar innan den serveras.

Vispa samman 1 dl vispgrädde med 250 gr mascarpone och en vaniljstång. Smaksätt genom att vispa ner 3-4 msk äppelcider.

Recept Annelie Bengtsson, Köping

No votes yet.
Please wait...