Sylt och marmelad

Ananas, kokos och rom marmelad

Ananas, kokos och rom marmelad

Ingredienser 450 g krossad ananas inklusive spad 1 dl kokosflingor 3 dl Dansukker Syltsocker 3-4 msk rom Blanda ananas, kokos och syltsocker i en gryta och koka i 3 minuter. Tillsätt romen. Ta grytan från värmen och skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda […]

Apelsincurd

Apelsincurd

Ingredienser 2 dl färskpressad apelsinsaft 3 ägg 5 dl Dansukker Syltsocker 200 g smör Blanda ägg, syltsocker och apelsinsaft i en tjockbottnad kastrull. Sätt kastrullen på plattan och vispa hela tiden tills det börjar tjockna. Tillsätt smöret i små klickar under fortsatt vispning. Ta kastrullen […]

Apelsingelé

Apelsingelé

Gott till rostat bröd och scones. Ingredienser 1 kg apelsiner, gärna obesprutade 7 dl vatten 1 kg Dansukker Syltsocker Tvätta apelsinerna noga. Skär bort det yttersta av skalet från två av apelsinerna och strimla det. Halvera apelsinerna och lägg dem i en gryta och häll […]

Apelsinmarmelad med choklad

Apelsinmarmelad med choklad

35 minuter Ingredienser 1 kg apelsiner saft och skal från 1 lime, gärna obesprutad 75 g riven vit choklad 4 msk Cointreau 5 dl Dansukker Syltsocker 2 msk finhackade hasselnötter Skala och filéa apelsinerna. Lägg apelsinfiléer samt limeskal och -saft i en gryta och sjud […]

Apelsinmarmelad med Earl Grey

Apelsinmarmelad med Earl Grey

25 minuter Ingredienser Te, Earl Grey 4 påsar eller 2 msk lösviktste 1/2 dl vatten 400 g fruktkött från apelsin, gärna obesprutade 400 g Dansukker Syltsocker Låt Earl Grey-teet stå och dra i 1/2 dl vatten, sila av tebladen/ta ut påsarna. Tvätta och skala apelsinerna […]

Apelsinmarmelad med ingefära

Apelsinmarmelad med ingefära

30 minuter Ingredienser 1 kg apelsiner 1/2 dl riven, färsk ingefära 1 kg Dansukker Syltsocker Tvätta apelsinerna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Halvera frukterna och pressa saften ur dem. Mät saften och späd eventuellt med vatten så att […]

Apelsinmarmelad med vanilj och citron

Apelsinmarmelad med vanilj och citron

30 minuter En fullträff på sconesen, med tre sorters citrus. Ingredienser 4 apelsiner 2 citroner 2 dl vatten 1/2 vaniljstång 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Tvätta citrusfrukterna noga. Skär bort det yttersta skalet med en vass kniv och skär sedan skalet […]

Apelsinmarmelad med vin och pistage

Apelsinmarmelad med vin och pistage

40 minuter Ingredienser 500 g ekologiska apelsiner 3 dl torrt mousserande vin 500 g Dansukker Ekologiskt Syltsocker 30 g hackade pistagemandlar Tvätta apelsinerna noga. Skär dem i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda apelsinbitarna och vinet i en gryta och […]

Aprikos och apelsinmarmelad

Aprikos och apelsinmarmelad

2,5 timmar Ingredienser 300 g apelsiner 200 g torkade aprikoser 3 dl vatten 500 g Dansukker Syltsocker 50 g mandelsplitter Lägg aprikoserna i blöt i vatten i minst 2 timmar. Hacka dem fint. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i tunna klyftor som i sin […]

Aprikosmarmelad med blåbär & timjan

Aprikosmarmelad med blåbär & timjan

25 minuter Ingredienser 400 g färska aprikoser 250 g Dansukker Syltsocker 7 kvistar timjan 100 g (ca 2 dl) blåbär Dela och kärna ur aprikoserna. Skär dem i mindre bitar och koka upp med sockret i en gryta. Tillsätt timjan. Låt koka i 3 minuter. […]

Basrecept Gelé

Basrecept Gelé

ca 1/2 liter Ingredienser 4 dl avrunnen bär- eller fruktsaft 4 dl Dansukker Gelésocker Multi Blanda saft och gelésocker i en kastrull och koka i 30 sekunder. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda geléglas eller burkar. Förslut. Förvara kallt. Smaksätt gärna gelén med lite sherry, […]

Basrecept sylt

Basrecept sylt

Ingredienser 2 liter bär 1 kg Dansukker Syltsocker Mindre sats sylt 500 g bär 3 dl Dansukker Syltsocker Mindre söt sylt 4 liter bär 1 kg Dansukker Syltsocker Obs! Här kan du behöva förlänga koktiden. Skölj och rensa bären. Blanda bär (stora bär delas) och […]

Basrecept sylt – smakvariationer

Basrecept sylt – smakvariationer

Ingredienser Hallonmarmelad 500 g hallon 250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl) 2 msk Dansukker Muscovadosirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 stjärnanis 1 stjälk timjan Päron & vaniljsylt 500 g päron, skalade i bitar 250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl) 1 vaniljstång 2 tsk […]

Björnbärssylt

Björnbärssylt

cirka 1 liter 20 minuter Ingredienser 2 l björnbär 1/2 kg Dansukker Strösocker 1 krm natriumbensoat Rensa och skölj bären som ska vara väl mogna. Varva i en rostfri kastrull tillsammans med sockret. Värm upp blandningen och låt koka långsamt i 10 minuter. Rör om försiktigt […]

Björnbärssylt med gin

Björnbärssylt med gin

2 burkar 30 minuter Ingredienser 1 kg björnbär 3 dl vatten 1 kg Dansukker Syltsocker 1 dl gin För mindre mängd sylt 250 g björnbär 3/4 dl vatten 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker 1/4 dl gin Skölj och rensa bären. Lägg bären och vattnet i en […]

Blandad citrusmarmelad

Blandad citrusmarmelad

Ingredienser 400 g blodgrape 400 g apelsiner 200 g karambole 100 g kumquats 2 dl vatten 2 msk Dansukker Vaniljsocker 1 tsk mald kardemumma 1 kg Dansukker Syltsocker Tvätta frukterna noga. Grapefrukt och apelsiner skalas, se till att få bort allt det vita. Klyfta dem […]

Blandmarmelad

Blandmarmelad

35 minuter Ingredienser 1 blodgrape, gärna obesprutad 2 apelsiner, gärna obesprutade 2 citroner, gärna obesprutade 2 lime, gärna obesprutade 5 dl vatten 1 kg Dansukker Syltsocker Tvätta frukterna noga. Skär bort det yttersta av skalet på frukterna och strimla detta. Ta bort allt det vita […]

Blandmarmelad med morötter

Blandmarmelad med morötter

Ingredienser 300 g apelsiner 200 g torkade aprikoser 100 g morötter 1 dl vatten 1-2 msk finriven, färsk ingefära 500 g Dansukker Syltsocker Lägg aprikoserna i blöt i vatten i minst 2 timmar. Hacka dem fint. Tvätta apelsinerna noga och skär dem i tunna klyftor […]

Citron och lavendel marmelad

Citron och lavendel marmelad

30 minuter Ingredienser 400 g fruktkött av citron 400 g Dansukker Syltsocker 4 tsk Dansukker Vaniljsocker 4 msk torkad lavendel Skala citronerna och skär ut fruktköttet och lägg i en gryta tillsammans med lavendeln. Rör ner syltsockret och koka i 5 – 10 minuter under […]

Citrus och karamellmarmelad

Citrus och karamellmarmelad

25 minuter En extra lyxig marmelad, perfekt som gåbort-present till den som har allt. Ingredienser 4 citroner 2 lime 2 apelsiner 1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker Skär bort skal och den vita hinnan från frukterna […]

Citrusmarmelad

Citrusmarmelad

Ingredienser 300 g citroner, gärna obesprutade 300 g apelsiner, gärna obesprutade 200 g mandariner, gärna obesprutade 200 g lime, gärna obesprutade 5 dl vatten 1 kg Dansukker Syltsocker 1/2 dl whisky (kan uteslutas) Skölj frukten väl och skala den. Skär bort de vita hinnorna och […]

Citrusmarmelad med banan

Citrusmarmelad med banan

35 minuter Ger den nyrostade morgonmackan en tropisk twist. Ingredienser 200 g kumquats 1 citron, gärna obesprutad 200 g grapefrukt, skalad 300 g banan, mosad 1/2 kg Dansukker Syltsocker Tvätta kumquaten och citronen noga. Skär kumquaten i tunna skivor. Klyfta grapefrukten och skär klyftorna i […]

Citrusmarmelad med saffran

Citrusmarmelad med saffran

25 minuter Spännande smakmöte som förgyller helgfrukosten. Ingredienser 1 grapefrukt 2 apelsiner 2 citroner, gärna obesprutade 1 lime, gärna obesprutad 0,5 g (1 pkt) saffran 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 dl Dansukker Syltsocker Tvätta frukten noga och riv skal från en citron och en lime. […]

Citrusmarmelad med whisky

Citrusmarmelad med whisky

Ingredienser 5 apelsiner, gärna obesprutade 1 citron, gärna obesprutad 1/2–1 grapefrukt, gärna obesprutad 5 kumquat 4 dl vatten 1 kg Dansukker Syltsocker 3/4 dl whisky (kan uteslutas) Tvätta frukterna noga. Dela dem i halvor och pressa ur saften. Hacka skalet och fruktköttet fint med kniv […]

Clementin och morotsmarmelad

Clementin och morotsmarmelad

30 minuter Klyftigt ostkomplement med extra C-vitamin från morot. Ingredienser 1 1/2 dl finrivna morötter 5 clementiner 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 3 1/2 dl Dansukker Syltsocker Skala och riv morötterna. Skala clementinerna. Skär fruktköttet i små bitar. Lägg allt i en gryta tillsammans med […]

Creole Orange Marmelad

Creole Orange Marmelad

Ingredienser 6 apelsiner med tunt skal, gärna obesprutade 1 l vatten 1 dl Dansukker Rörsocker Strö per dl apelsinmassa Skär apelsinerna i mycket tunna bitar. Häll över vattnet och låt stå över natten. Koka blandningen tills skalen mjuknat, cirka 10 minuter. Låt stå utan lock […]

Drottningsylt

Drottningsylt

cirka 1 1/2 liter Ingredienser 2 liter (1 kg) hallon 1 liter (1/2 kg) blåbär 1 kg Dansukker Syltsocker För mindre mängd sylt 250 g hallon 125 g blåbär 2 1/2 dl Dansukker Syltsocker Blanda hallon, blåbär och syltsocker i en gryta och koka under […]

Drottningsylt med en touch av lime

Drottningsylt med en touch av lime

2 burkar 25 minuter Ingredienser 250 g blåbär 250 g hallon 250 g Dansukker Syltsocker Skal och saft från 2 lime, gärna obesprutade Skölj bären och lägg i en kastrull tillsammans med syltsocker. Skölj limen och riv ner skal och limesaft. Låt koka i 5-6 minuter. […]

Flädercurd

Flädercurd

Ingredienser 1 1/2 dl koncentrerad fläderblomssaft (gärna hemmakokt) 2 msk Dansukker Rörsocker Strö 2 ägg 75 g smör Blanda saft, socker och ägg i en bunke och värm över vattenbad tills den tjocknar. Ta bort kastrullen från värmen och rör i lite smör i taget. […]

Fänkål och päronmarmelad

Fänkål och päronmarmelad

1 burk 30 minuter Ingredienser 2 päron 1 fänkål 1 1/2 dl vatten saften av 1 citron 250 g Dansukker Syltsocker Tvätta, skala, kärna ur och skär päronen i tunna skivor. Skölj och skär bort den hårda delen av fänkålen och skär resten i tunna skivor. […]

Gammaldags opasserat äppelmos

Gammaldags opasserat äppelmos

40 minuter Ingredienser 1 1/2 kg äpplen 5 dl Dansukker Strösocker 1 dl vatten pressad saft av 2 citroner 1 krm askorbinsyra 1 krm natriumbensoat Skala, klyfta och kärna ur äpplena. Lägg dem i en gryta tillsammans med sockret och häll över vatten och citronsaft. […]

Gelé gjord på juice/vin

Gelé gjord på juice/vin

Ingredienser 1 dl Dansukker Gelésocker Multi 2 dl juice eller vin Blanda samman Gelésocker multi och juice/vin i en gryta och låt koka 1/2–1 minut. Häll upp på varma, väl rengjorda glas. Receptet är framtaget av

Gelé till kött

Gelé till kött

Ingredienser 1/2 kg frukt eller bär 1 dl vatten 2 dl avrunnen saft 2 dl Dansukker Gelésocker Multi Koka bär/frukt och vatten i en gryta under lock i ca 15 minuter. Sila bären från saften. Blanda saft och Gelésocker Multi i en kastrull och låt koka i […]

Granatäpple och apelsinmarmelad

Granatäpple och apelsinmarmelad

25 minuter Ingredienser 3 dl granatäpplejuice 600 g apelsinkött i bitar 600 g Dansukker Syltsocker Blanda samtliga ingredienser i en gryta och koka i 10 minuter. Skumma noga. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Förslut. Förvara svalt och mörkt. Receptet är framtaget av

Grapefrukt och ananasmarmelad

Grapefrukt och ananasmarmelad

25 minuter Ingredienser 1 grapefrukt, gärna röd 200 g avrunnen krossad ananas 1 citron, skalet, gärna obesprutad 500 g Dansukker Syltsocker Tvätta grapefrukten noga. Skär den i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Blanda samtliga ingredienser i en gryta och koka […]

Grapefruktmarmelad med jordgubbar

Grapefruktmarmelad med jordgubbar

1 burk 30 minuter Ingredienser 1 stor grapefrukt 200 g jordgubbar 500 g Dansukker Syltsocker Skär bort skalet och kärna ut grapefrukten. Skär den i tunna klyftor och dessa i sin tur i tunna skivor. Tina jordgubbarna om de är frusna och skär dem i mindre […]

Hallon och passionsfruktsylt

Hallon och passionsfruktsylt

ca 1 1/2 liter Ingredienser 1 kg hallon 4 passionsfrukter 1 förpackning Dansukker Syltsocker 1+3 event 2 msk hallonlikör   För mindre mängd sylt 250 g hallon 1 passionsfrukt 2 dl Dansukker Syltsocker 2 tsk hallonlikör, kan uteslutas Skölj och rensa hallonen. Dela passionsfrukterna och […]

Hallonmarmelad

Hallonmarmelad

Sylt med hallon och stjärnanis. Ingredienser 500 g hallon 250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl) 2 msk Dansukker Muscovadosirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 stjärnanis 1 stjälk timjan Skölj och rensa bären. Blanda bär och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka […]

Hallonmarmelad med lakrits

Hallonmarmelad med lakrits

cirka 1/2 liter Ingredienser 1 dl vatten 12 Turkisk peppar karameller 5 dl hallon 3 dl Dansukker Syltsocker Blanda vattnet och karamellerna i en kastrull och sjud tills alla har löst sig. Tillsätt hallonen och syltsockret och koka i 3 minuter. Ta grytan från värmen […]

Hallonsylt

Hallonsylt

Ingredienser 2 l hallon 1 kg Dansukker Syltsocker 1. Skölj bären. Plocka bort ev fula bär. 2. Lägg bären och sockret i en gryta och koka under omrörning i 2 minuter. 3. Skumma. Låt stå i 10 minuter. 4. Häll upp på varma, väl rengjorda burkar. Sätt […]

Hallonsylt med hela bär

Hallonsylt med hela bär

cirka 1 liter Ingredienser 500 g hela, fina hallon 500 g Dansukker Syltsocker 1 msk Dansukker Vaniljsocker Varva hallon, syltsocker och vaniljsocker i en skål och låt stå över natten. Häll försiktigt bärblandningen i en vid kastrull och sjud UTAN omrörning i 3-5 minuter. Skumma försiktigt. Häll upp på […]

Hallonsylt med ingefära & lime

Hallonsylt med ingefära & lime

20 minuter Ingredienser 500 g hallon 250 g Dansukker Ekologiskt Syltsocker 3 tsk färskriven ingefära Skal och saft från 1 tvättad ekologisk lime Skölj bären, tillsätt syltsocker, ingefära och lime. Låt koka 3–6 minuter till önskad konsistens. Skumma väl och häll upp på varma, väl […]

Hallonsylt och kokossylt med frysta bär

Hallonsylt och kokossylt med frysta bär

Ingredienser 300 g djupfrysta hallon 2 dl Dansukker Syltsocker 1 msk kokosflagor (hälsokosthyllan) 1 msk kokoslikör, kan uteslutas Tina bären. Blanda samman bär och syltsocker i en kastrull och koka i 2-3 minuter. Tillsätt kokosflagor och eventuellt likör. Skumma noga. Häll upp på varm, väl […]

Havtorn, ingefära och mörk musco­vadosylt

Havtorn, ingefära och mörk musco­vadosylt

Ingredienser 500 g havtorn 250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl) 2 tsk riven ingefära 2 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Tips. Om man inte vill ha kvar kärnorna, koka bären och sila dem innan sockret tillsätts. Skölj och rensa bären. Blanda […]

Jamaica Marmelad

Jamaica Marmelad

40 minuter Ingredienser 1 1/2 kg apelsiner 4 dl vatten 3 dl rom 3 dl Dansukker Muscovadorörsocker 1 kg Dansukker Syltsocker Tvätta apelsinerna noga. Skär varje apelsin i åtta klyftor och skiva klyftorna tunt. Blanda apelsinbitarna med vattnet i en gryta och sjud under lock […]

Jordgubb & kakaonibssylt

Jordgubb & kakaonibssylt

Sylt med jordgubbar och kakaonibs. Ingredienser 500 g jordgubbar 250 g Dansukker Syltsocker (ca 3 dl) 2 msk Dansukker Muscovadosirap 2 msk kakaonibs (kan bytas mot 50 g hackad mörk choklad) Skölj och rensa bären. Blanda bär och sockret i en gryta. Tillsätt övriga ingredienser. […]