Påsk

Bärtryffel

Bärtryffel

cirka 30 stycken Ingredienser 300 g mörk choklad i små bitar 100 g bär, t ex svarta vinbär, hjortron eller hallon 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap 1/2 dl vispgrädde 50 g smör Garnering kakao rostade nötter, hackade Lägg chokladen i en skål. Koka upp bär med […]

En liten godbit till kaffet

En liten godbit till kaffet

20-25 stycken Ingredienser 200 g vit choklad 1 dl vispgrädde 1 msk Dansukker Florsocker 1 msk Calvados Garnering kakpynt Smält choklad, grädde och florsocker på svag värme i en kastrull. Tag från värmen och låt svalna något innan calvadosen tillsätts. Vispa kraftigt tills det blir […]

Gelégodis

Gelégodis

cirka 40 stycken Ingredienser 5 dl hallon 3 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 1/4 dl Dansukker Strösocker 6 gelatinblad Dansukker Strösocker att doppa godiset i olja till formarna Lägg hallonen i en kastrull och häll på vattnet. Sjud under lock i 10 minuter. […]

Hårda karameller

Hårda karameller

cirka 60 stycken Ingredienser 3/4 dl Dansukker Florsocker 3 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl vatten 1 dl Dansukker Glykossirap 1 krm pepparmintsolja eller annan smaksättning färg Sikta florsocker på en plåt. Olja ett bakplåtspapper eller godisformar lätt med olja. Rör ihop socker, vatten och […]

Kokos och cashewbollar

Kokos och cashewbollar

cirka 30–40 stycken Ingredienser Fruktpuré 500 g valfria frysta bär 3 dl Dansukker Gelésocker Multi Bollar 250 g cashewnötter 4 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 6 dl riven kokos Garnering riven kokos Till fruktpurén, blanda bär och socker i en gryta, låt koka 5 minuter, mixa, […]

Likörpraliner

Likörpraliner

ca 15 stycken Ingredienser 150 g vit choklad 3/4 dl vispgrädde 4-5 msk Dansukker Florsocker 2 msk Cointreau 100 g vit choklad rivet skal av en obesprutad apelsin Hacka chokladen i små bitar och lägg i en skål. Koka upp grädden och häll över chokladen. […]

Marshmallows

Marshmallows

cirka 100 stycken Ingredienser 2 1/4 dl Dansukker Strösocker 2 msk (40 g) Dansukker Glykossirap 1/2 dl vatten 7 gelatinblad 3 (100 g) äggvitor 2 msk Dansukker Florsocker event. hushållsfärg 2 dl Dansukker Florsocker 2 dl potatismjöl Lägg socker, glykossirap och vatten i en tjockbottnad kastrull och koka […]

Muscovadotryffel

Muscovadotryffel

cirka 25 stycken Ingredienser 200 g mörk choklad 1 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 25 g smör Garnering 75 g smält mörk choklad Dansukker Rörsocker Strö Hacka chokladen. Koka upp grädde och muscovadorörsocker, ta av från plattan. Lägg […]

Pistagebollar med rosenvatten

Pistagebollar med rosenvatten

cirka 25 stycken Ingredienser 100 g skalade pistagenötter + lite extra till dekoration 90 g smör, rumstempererat 1 dl Dansukker Florsocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker finrivet skal från en citron, gärna obesprutad 3 dl riven sockerkaka 1–2 msk rosenvatten Skala […]

Rombollar

Rombollar

50 stycken Ingredienser 150 g smör 150 g choklad 3 ägg 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1/2 tsk flingsalt 2 dl vetemjöl 2 msk mörk rom (kan ersättas med 2 msk Dansukker Muscovadosirap) Dansukker Rörsocker Strö att rulla bollarna i Sätt […]

Crème Brûlée

Crème Brûlée

6 st små formar Ingredienser 6 st äggulor 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 5 dl vispgrädde 1 dl mjölk 1 st vaniljstång Dansukker Rörsocker Strö (att bränna av med) Sätt ugnen på 125 °C. Vispa samman äggulor och socker. Häll upp grädden och mjölken i […]

Fruktbullar

Fruktbullar

cirka 35 stycken Ingredienser 1/2 dl russin 1/2 dl torkade aprikoser 1 dl apelsinjuice 1 liter vetemjöl (600 g) 1 förpackning torrjäst (röd) 1/2 dl Dansukker Strösocker 150 g rumstempererat smör eller margarin 1 1/2 dl vaniljyoghurt 3 ägg Fyllning 100 g smör eller margarin […]