Jul

Whiskeylikör

Whiskeylikör

Ingredienser 400 g sötad kondenserad mjölk 2 tsk neskaffe 3 msk Dansukker Florsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 3 dl vispgrädde 35 cl whiskey Den här likören är en färskvara och bör drickas upp inom en vecka. Är perfekt till en kopp kaffe efter maten istället […]

Aniskola

Aniskola

cirka 40 stycken Ingredienser 2 dl vispgrädde 2 msk hel anis 1 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 dl Dansukker Rörsocker Strö Häll grädden och anisen i en kastrull och sjud under lock i 10 minuter. Sila bort anisfröna. Tillsätt all […]

Brända mandlar

Brända mandlar

15 minuter Tomtens och alla barns favoritjulgodis. Ingredienser 250 g mandlar (oskalade) 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker 3/4 dl vatten Lägg mandlar, strösocker och vatten i en kastrull och sätt på hög värme tills vattnet kokar och massan börjar bubbla. Rör ofta med […]

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

Brända mandlar med smak av apelsin och pepparkaka

En twist på en av julens mest älskade godsaker. Ingredienser 250 g mandlar (oskalade) 250 g (2 3/4 dl) Dansukker Strösocker 3/4 dl vatten Smaksättning skal av 1 apelsin, gärna obesprutad 1/2 msk malen kanel 1 tsk malen kardemumma 1/2 tsk malen ingefära Lägg mandlar, […]

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Brända mandlar med smak av lakrits och salt

Läckra sötsalta godsaker, lika dekorativa som de är goda. Ingredienser 200 g sötmandlar 1 dl Dansukker Florsocker 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 msk vatten flingsalt Lägg sötmandlar, florsocker och muscovadorörsocker och vatten i en kastrull. Sätt värmen på högsta och blanda ordentligt. Sänk värmen […]

Chokladkola med muscovadorörsocker

Chokladkola med muscovadorörsocker

cirka 40 stycken Chokladdoppade läckerheter, perfekta att ge bort. Ingredienser 100 g smör 1/2 dl kakao 2 dl vispgrädde 3 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 100 g mörk choklad till garnering Blanda alla ingredienser utom chokladen […]

Choklad och mintkola

Choklad och mintkola

cirka 35 stycken Ingredienser 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap, gärna ekologisk 1/2 dl Dansukker Glykossirap 3 dl vispgrädde 2 msk kakao 8 After Eight-plattor 1 krm ättiksyra 24% Blanda socker, de båda sirapsvarianterna, grädde och kakao i en gryta och koka […]

Chokladtryffel med stjärnanis

Chokladtryffel med stjärnanis

50 stycken 30 minuter Ingredienser 200 g mjölkchoklad 250 g mörk choklad 2 dl vispgrädde 3 st stjärnanis 3 msk Dansukker Muscovadosirap Kakao Klä en form (20 x 20 cm) med bakplåtspapper. Hacka chokladen. Värm upp vispgrädden tillsammans med stjärnanisen så att den nästan kokar, ta […]

Florentiner

Florentiner

cirka 35 stycken Ingredienser 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 2 dl vispgrädde 40 g smör 1/2 dl hackade valnötter 1/2 dl hackade mandlar 1 dl torkade finhackade aprikoser Små pappersformar Smält socker och sirap i en kastrull. Tillsätt grädde och […]

Gammaldags julmarsipan

Gammaldags julmarsipan

Ingredienser 1 dl vispgrädde 1/2 dl vetemjöl 50 g mandel 300 g Dansukker Florsocker Koka upp grädde och mjöl under vispning. Låt svalna. Skålla, skala mandlarna och finmal dem. Rör ned dem i mjölblandningen. Arbeta in florsocker tills det blir en smidig smet. Använd marsipanen […]

Gräddkola

Gräddkola

cirka 45 stycken 45 minuter Ingredienser 100 g smör eller margarin 2 dl vispgrädde 3 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 2 msk Dansukker Glykossirap Blanda samtliga ingredienser i en tjockbottnad gryta och koka tills smeten är 137 °C, eller gör ett kulprov. […]

Julklubbor

Julklubbor

15 stycken Ingredienser 2 1/2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl vatten 1/2 dl Dansukker Glykossirap Blanda socker, vatten och sirap i en kastrull. Koka upp till ca 160 °C. Tillsätt valfri smak, färg och pynt. Lägg klubbpinnar på ett bakplåtspapper, häll försiktigt sockerlagen över pinnen. […]

Julknäck med valnötter

Julknäck med valnötter

Cirka en halv plåt Ingredienser 2 dl Dansukker Rörsocker Strö 1/2 dl Dansukker Glykossirap 200 g smör 2 msk vatten 2 dl valnötter, finhackade 100 g smält mörk choklad Lägg ett bakplåtspapper på en form eller plåt. Värm socker, glykossirap, smör och vatten försiktigt under […]

Kanderade äpplen

Kanderade äpplen

8 stycken Ingredienser 8 små, röda äpplen 8 blompinnar i trä eller glasspinne Lag 3 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl vatten 2 msk Dansukker Glykossirap Avlägsna skaft och blomfästen från äpplena. Torka av dem noga och stick en blompinne genom varje äpple från blomfästet […]

Kokostryffel

Kokostryffel

cirka 35 stycken Ingredienser 100 g mörk choklad 4 msk grädde 150 g (ca 3 dl) Dansukker Florsocker 100 g (3 dl) kokosflingor vit choklad Smält den mörka chokladen över vattenbad. Tag bort chokladen från vattnet och rör i grädden. Tillsätt kokosflingorna. Arbeta därefter in […]

Lakritsknäck med mandel

Lakritsknäck med mandel

1 liten plåt Ingredienser 3 dl Dansukker Strösocker 1 dl Dansukker Ljus Sirap 2 dl vispgrädde 2 dl sötmandel, hackad 1 dl Turkisk peppar, krossad Koka upp socker, sirap och vispgrädde i en tjockbottnad kastrull. Rör om då och då. Sänk värmen och låt småkoka […]

Mikroknäck

Mikroknäck

cirka 30 stycken Ingredienser 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Strösocker 3/4 dl Dansukker Ljus Sirap 1/4 dl Dansukker Glykossirap Blanda vispgrädde, strösocker, ljus sirap och glykossirap i en mikrosäker glasskål och koka i 7-8 minuter på 6-700 w. Skeda upp i pappersformar. Dubbla ej […]

Nötchokladkola

Nötchokladkola

cirka 40 stycken Seg och mjuk kola med ditt val av nötter. Ingredienser 100 g smör 1 1/2 dl vispgrädde 1 3/4 dl Dansukker Strösocker 1 1/2 dl Dansukker Ljus Ekologisk Sirap 125 g mörk choklad, hackad 1 nypa salt 1 1/2 dl hela hasselnötter […]

Sesamknäck

Sesamknäck

cirka 30 stycken Ingredienser 1 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Ljus Sirap 1 1/4 dl Dansukker Rörsocker Strö 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1 dl sesamfrön Börja med att rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Ställ åt sidan. Blanda allt utom sesamfröna i en stor mikrosäker […]

Sura hallonremmar

Sura hallonremmar

cirka 20 stycken Ingredienser 200 g hallon, frysta 10 gelatinblad 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl Dansukker Vit Sirap 1 1/2 dl vatten 1/2 tsk citronsyra Garnering 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 krm citronsyra Skal från 1 lime, gärna obesprutad Klä en plåt […]

Tjong gräddkola

Tjong gräddkola

cirka 50 stycken 1 timme Ingredienser 2 dl vispgrädde 2 dl Dansukker Ljus Sirap 3 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 msk smör eller margarin 1/2 tsk ättika Blanda allt utom smör och ättika i en tjockbottnad kastrull. Låt koka upp. Koka kolan tills […]

Tryffelkaka

Tryffelkaka

cirka 20 bitar Ingredienser 3 dl vispgrädde 2 msk Dansukker Glykossirap 1 tsk finriven, färsk ingefära 300 g mörk choklad 2 dl mandelbiskvier (Cloetta) eller kaksmulor 2 dl blandade nötter 2 dl Pim Pim, små hallonbåtar Koka upp grädden, glykossirapen och ingefäran. Bryt i chokladen […]

Champagnesorbet

Champagnesorbet

10 portioner Ingredienser Sorbet 2 gelatinblad 2 1/2 dl Dansukker Florsocker 1 1/2 dl vatten 5 dl mousserande vin Hallonsås 1 dl hallon, frysta 2 dl Dansukker Florsocker 100 g vit choklad, hackad Sorbet Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lös upp florsockret i vattnet och […]

Julglass

Julglass

Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl lätt creme fraiche 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 tsk mald kanel 1/2 tsk finmald kardemumma 1 krm kryddnejlikor Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt creme fraiche, glykossirap och kryddor. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i […]

Apelsinclafouti

Apelsinclafouti

6-8 portioner Ingredienser 125 g mandelmjöl 1/2 dl vetemjöl 1/2 krm salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 4 ägg 4 äggulor 3 dl vispgrädde 1-2 apelsiner Garnering Dansukker Florsocker Blanda mandel- och vetemjöl samt salt i en skål. Tillsätt socker, ägg, äggulor och grädde och […]

Chokladfondant

Chokladfondant

10 portioner Ingredienser 10 stycken ugnsfasta portionsformar av crème brulée-typ 200 g smör 300 g mörk choklad 4 ägg 4 äggulor 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 2 msk Dansukker Vaniljsocker 4 msk vetemjöl 1 tsk mald ingefära Smör + strösocker till formarna Tranbär eller annat […]

Chokladkräm med mintig marängtopp

Chokladkräm med mintig marängtopp

6 små portioner Lyxig dessert med frasigt lock och en touch av After Eight. Ingredienser 75 g mörk choklad, hackad 2 dl vispgrädde 3 msk Dansukker Gelésocker Multi 1 msk Dansukker Muscovadosirap 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Maräng 3 äggvitor 2 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl […]

Polkagrispannacotta

Polkagrispannacotta

4 portioner Ingredienser 4 dl vispgrädde 200 g krossade polkagrisar 3/4 dl Dansukker Gelésocker Multi Blanda samman grädde och de krossade polkagrisarna i en kastrull och låt smälta. Tillsätt gelésocker och koka i 1/2 minut. Häll upp i portionsglas och låt stå i kylen för […]

Chokladkaka Rocky Road

Chokladkaka Rocky Road

10-12 bitar Ingredienser 100 g smör 100 g mörk choklad, hackad 3 ägg 1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap 2 dl vetemjöl 2 dl NonStop 2 dl mini marshmallows 2 dl jordnötter eller cashewnötter Sätt ugnen på 175 °C. Smörj […]

Chokladdoppade maränger

Chokladdoppade maränger

40 stycken små Charmigt julgott, lika gott som dekorativt. Ingredienser 3 äggvitor 2 dl Dansukker Strösocker 2 msk Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 1/2 dl Dansukker Florsocker Med konjak 1 msk konjak 100 g smält vit choklad 100 g pistagenötter, hackade Med pepparmint 3 droppar pepparmint 100 […]

Ingefärsstänger

Ingefärsstänger

cirka 35 stycken Ingredienser 200 g smör eller margarin 1 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 4 1/2 dl vetemjöl 1 dl finhackad syltad ingefära 1 dl finhackad mandel 1 dl finhackad mörk choklad Garnering Dansukker Rörsocker Strö Rör matfett och socker poröst. Tillsätt övriga ingredienser och […]

Kryddkakor

Kryddkakor

cirka 50 stycken Ingredienser 2 1/2 dl Provena fin glutenfri mjölmix 3/4 dl Dansukker Farinsocker 1/4 dl Dansukker Fibrex 1 tsk psylliumskal 1 tsk bikarbonat 2 tsk pepparkakskryddor 100 g mjölkfritt margarin 1 msk Dansukker Ljus Sirap Blanda de torra ingredienserna i en skål. Tillsätt […]

Rullrån med lingonsmörkräm

Rullrån med lingonsmörkräm

cirka 20-25 stycken Ingredienser Rån 1 1/2 dl smält smör 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 3 dl vetemjöl 3 dl vichyvatten eller vanligt vatten Smörkräm 200 g smör, rumsvarmt 5 dl Dansukker Florsocker 3 msk lingonpulver eller lingonsylt 100 g färskost Rån Rör ihop smör, […]

Russin Macaron

Russin Macaron

30 stycken Ingredienser 4 äggvitor 1 dl Dansukker Strösocker 100 g russin 100 g valnötter, hackade 100 g mandelmjöl Vispa äggvitan till ett hårt skum, tillsätt sockret under konstant omrörning. Vispa tills smeten är vit och glansig. Sätt ugnen på 150 °C och klä en […]

Smaskiga apelsinrutor

Smaskiga apelsinrutor

cirka 20 kakor Ingredienser 3 3/4 dl vetemjöl 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 2 msk Dansukker Vaniljsocker 150 g rumstempererat smör eller margarin Fyllning 3 dl vispgrädde 175 g smör eller margarin 2 dl Dansukker Rörsocker Strö 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap rivet skal av en […]

Snurriga kakor på pinne

Snurriga kakor på pinne

6-8 stycken Ingredienser 4 1/2 dl vetemjöl 1/2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker eller 1 dl Dansukker Florsocker 1 msk Dansukker Vaniljsocker 200 g smör eller margarin 1 ägg Röd karamellfärg Strössel Klubbpinnar Sätt ugnen på 175 °C. Arbeta samman ingredienserna till degen. Lägg hälften av […]

Snöbollskakor

Snöbollskakor

50 stycken Ingredienser 225 g smör, rumsvarmt 3/4 dl Dansukker Florsocker 1/4 tsk salt 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 3 msk Maizena 2 dl kokosflingor 5 dl vetemjöl 5 dl Dansukker Florsocker till att rulla kakorna i Sätt ugnen på 175 °C, förbered en plåt med […]