Glass

Apelsinsorbet

Apelsinsorbet

6-8 portioner Ingredienser 1 1/2 dl vatten 3/4 dl Dansukker Strösocker 5 dl färskpressad apelsinsaft (eller apelsinjuice) Koka upp vattnet tillsammans med sockret. Koka upp apelsinsaften och låt den koka tills halva mängden återstår. Skumma saften under kokningen. Blanda sockerlagen med apelsinsaften och smaka av […]

Avocadoglass med jordgubbar

Avocadoglass med jordgubbar

8-10 portioner Ingredienser 4 äggulor 3 dl Dansukker Florsocker 1/2 liter vispgrädde 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1 dl Dansukker Glykossirap 2 avokador 1 citron, saften 1 liter jordgubbar Vispa äggulor och florsocker pösigt i en skål. I en annan skål vispas grädden och vaniljsockret till […]

Bananglass med chokladsås

Bananglass med chokladsås

4 portioner Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap 3-4 bananer Sås 100 g mörk choklad av god kvalitet 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap 1 msk smör eller margarin Garnering […]

Basrecept glass

Basrecept glass

4 portioner Ingredienser 4 äggulor 1/2-1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap Smaksättning 2 msk Dansukker Vaniljsocker eller 1-2 tsk mald kanel eller 3 msk kakao och finhackad mandel/nötter och små marshmallows eller 2-3 dl mosade bär […]

Bärsorbet

Bärsorbet

4-6 portioner Ingredienser 1 dl Dansukker Strösocker 3 kvistar färsk mynta 1 dl vatten 1 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 msk citronsaft 1 liter (500 g) bär t ex hallon, jordgubbar eller svarta vinbär 2 äggvitor 1/2 dl Dansukker Strösocker Koka upp socker, mynta och […]

Champagnesorbet

Champagnesorbet

10 portioner Ingredienser Sorbet 2 gelatinblad 2 1/2 dl Dansukker Florsocker 1 1/2 dl vatten 5 dl mousserande vin Hallonsås 1 dl hallon, frysta 2 dl Dansukker Florsocker 100 g vit choklad, hackad Sorbet Blötlägg gelatinbladen i kallt vatten. Lös upp florsockret i vattnet och […]

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Cheesecakeglass med svarta vinbär

Ingredienser 2 1/2 dl vispgrädde 2 1/2 dl mjölk 1 dl Dansukker Glykossirap 1 dl Dansukker Rörsocker Strö 2 tsk Dansukker Vaniljsocker 5 äggulor 2 msk socker Svartvinbärs-kräm 100 g svarta vinbär, frusna 1/2 dl Dansukker Gelésocker Multi 200 g färskost Blanda gräddmjölken med glykossirap, […]

Chokladsorbet

Chokladsorbet

4-6 portioner Ingredienser 4 dl vatten 1/2 dl Dansukker Glykossirap 6 msk kakao 40 g mörk choklad 70% kakaohalt 6 msk Dansukker SteviaSocker Blanda vatten, glykossirap och kakao i en kastrull och koka upp. Tillsätt chokladen och rör tills den smält. Vispa i steviasockret. Låt […]

Cocosglass

Cocosglass

8 portioner Ingredienser 400 g osötad kondenserad mjölk 400 g sötad kondenserad mjölk 400 g kokosmjölk 1/2 dl Dansukker Brun Farin 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 krm riven muskotnöt Garnering kokosflingor limeskivor, gärna obesprutade citronmeliss Blanda samman de olika mjölksorterna i en skål. Rör i […]

Dubbel kolasås

Dubbel kolasås

Ingredienser 1 dl Dansukker Muscovadosirap 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin Blanda samman samtliga ingredienser utom matfettet. Låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt matfettet. Låt svalna. Receptet är […]

Fredriks Gelato

Fredriks Gelato

6 portioner Tid: 15 minuter + 6–7 timmar i frys Ingredienser 5 dl vispgrädde, 40 % 1 burk sötad kondenserad mjölk, ca 390 g 2 tsk Dansukker Vaniljsocker Smaksättning ev hackad choklad, kanderade nötter eller hemmagjord sylt Salt kolasås 200 g smör 2 dl vispgrädde, 40 % […]

Frisk citrusglass med kardemumma

Frisk citrusglass med kardemumma

Ingredienser 3 msk kardemummakapslar, gärna gröna 2 obesprutade apelsiner 2 obesprutade clementiner 4 äggulor 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 5 dl vispgrädde 1/2 dl Dansukker Ljus Sirap Garnering 1 obesprutad apelsin 1 dl Dansukker Vit Sirap 1 dl Dansukker Florsocker 1 msk kakao 2 tsk […]

Glass recept

Glass recept

4 portioner Ingredienser 2 ägg 1 dl Dansukker Vit Sirap 3 dl vispgrädde Smaksättningar 1 – 2 tsk Dansukker Vaniljsocker eller 1 tsk mald kardemumma eller 1 – 2 tsk kanel eller 2 msk koncentrerad apelsinjuice eller 1 msk kakao eller 1/2 dl hackade nötter […]

Glass

Glass

Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker SteviaSocker 2 dl lätt crème fraiche 1/2 dl Dansukker Glykossirap Smaksättning 2 msk Dansukker Vaniljsocker eller 1-2 tsk mald kanel eller 3 msk kakao och finhackad mandel/nötter eller 2-3 dl mosade bär eller 2 dl finhackad choklad eller 1/2-1 […]

Glass á la Mozart

Glass á la Mozart

6 portioner Ingredienser 3 äggulor 3/4 dl Dansukker Florsocker 1/4 dl Dansukker Vit Sirap 2 msk Dansukker Vaniljsocker 3 dl vispgrädde Fyllning 250 g mjuk nougat 12 körsbär Garnering 100 g mörk choklad av god kvalitet Sås 250 g körsbär, urkärnade 1 dl Dansukker Muscovadosirap […]

Glass med rödvinssirap

Glass med rödvinssirap

4 portioner Ingredienser 3 dl rött vin 1 dl Dansukker Glykossirap 1/2 dl Dansukker Farinsocker Till servering Vaniljglass Färska jordgubbar Blanda vin, glykossirap och farinsocker i en kastrull och koka i 5-10 minuter, tills det är en simmig sås. Skiva jordgubbar och lägg på tallrikar. […]

Hallonglass i melon

Hallonglass i melon

4 portioner Ingredienser Glass 6 äggulor 1/2 dl Dansukker Vit Sirap 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1 1/2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 1/2 liter hallon Sallad 2 små meloner 5 dl hallon Blanda allt utom hallonen i en kastrull […]

Hallonparfait

Hallonparfait

8-10 pinnglassar Ingredienser 4 stora äggvitor 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 140 g hallonpuré 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1 1/2 dl vispgrädde Vispa försiktigt äggvitorna, sockret och glykossirap i en bunke över vattenbad tills sockret löst sig. Ta av bunken från […]

Hasselnötsglass med hallon

Hasselnötsglass med hallon

4 portioner Ingredienser 200 g hasselnötter 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap hallon Bre ut hasselnötterna i en långpanna. Rosta dem mitt i ugnen i 200 °C i cirka 5 minuter. Passa dem noga, […]

Ice pops – Choklad

Ice pops – Choklad

6–8 glasspinnar 4 timmar Ingredienser 1 1/2 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 3 äggulor 2 msk kakao 1/2 dl Dansukker Glykossirap 6 dl mjölk, 3 % 2 1/2 dl vispgrädde 100 g mörk choklad, hackad Garnering Smält choklad, strössel Vispa socker, äggulor, kakao och glykossirap poröst. Koka […]

Ice pops – Jordgubb & mynta

Ice pops – Jordgubb & mynta

6–8 glasspinnar 3,5 timmar Ingredienser 300 g (ca 6 dl) jordgubbar 2 dl vatten 1 dl Dansukker Strösocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap Riven ingefära, ca 2 cm Skal och saft från 1 citron, gärna obesprutad, väl tvättad 1 kruka färsk mynta, hackad Skölj och dela jordgubbarna. […]

Ice pops – Kiwi & jordgubbe

Ice pops – Kiwi & jordgubbe

6–8 glasspinnar 3,5 timmar Ingredienser 1 dl vatten 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 dl Dansukker Strösocker 1 tsk korianderfrön, stötta 1 nypa flingsalt 6 st kiwi 1 dl färska jordgubbar Blanda vatten, sirap och socker i en kastrull. Låt koka tills sockret har löst sig. Tillsätt […]

Italiensk Hallonglass

Italiensk Hallonglass

4 portioner Ingredienser 500 g hallon 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner den varma mjölkblandningen i äggsmeten. Tillsätt hallonen. Sila genom […]

Julglass

Julglass

Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl lätt creme fraiche 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 tsk mald kanel 1/2 tsk finmald kardemumma 1 krm kryddnejlikor Vispa samman äggulor och socker. Tillsätt creme fraiche, glykossirap och kryddor. Sila genom finmaskig sil. Kör blandningen i […]

Kanelglass med äppelsås

Kanelglass med äppelsås

4 portioner Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker SteviaSocker 2 dl lätt crème fraiche 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1-2 tsk mald kanel Sås 1-2 äpplen, skalade, tärnade 1 lime, saften 2 dl vatten 1/2 dl Dansukker SteviaSocker 1 tsk potatismjöl Vispa samman äggulor och steviasocker. […]

Kanelparfait med äppelsås

Kanelparfait med äppelsås

4 portioner 20 minuter + 4 timmar i frys Kanelparfaiten bör stå i frysen minst 4 timmar och kan förberedas i mycket god tid. Ingredienser 2 ägg 1 1/2 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker 2 tsk mald kanel 2 dl vispgrädde Äppelsås 1/2 dl äppeljuice 1 äpple […]

Kanelparfait med äpplesås

Kanelparfait med äpplesås

6 portioner Ingredienser 2 ägg 3/4 dl Dansukker Florsocker 1 msk Dansukker Vaniljsocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 tsk mald kanel 2 dl vispgrädde Sås 1 dl Dansukker Glykossirap 1 dl äpplejuicekoncentrat 1 dl vatten 1-2 äpplen Vispa ägg, florsocker och vaniljsocker lätt och luftigt. […]

Kiwisorbet

Kiwisorbet

4 portioner Ingredienser 2 äggvitor 4 msk Dansukker Fruktsocker 4 kiwi 1 lime Skala kiwifrukterna och mosa dem med en gaffel. Vispa äggvitor och fruktsocker till ett fast, pösigt skum. Blanda kiwimoset med äggviteblandningen. Ställ i frysen i minst 5 timmar. Rör om ett par […]

Kolasås

Kolasås

Ingredienser 2 dl vispgrädde 2 dl Dansukker Florsocker 3/4 dl Dansukker Muscovadosirap 40 g osaltat smör 1 msk Dansukker Vaniljsocker Blanda grädde, florsocker, sirap och eventuell smaksättning i en kastrull och sjud under omrörning tills blandningen fått lagom såskonsistens. Tillsätt smör och vaniljsocker och rör […]

Muscovadoglass

Muscovadoglass

4 portioner Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Muscovadorörsocker, ljust eller mörkt 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den varma mjölkblandningen. Sila genom finmaskig sil. […]

Muscovadoglass med mandel i rom

Muscovadoglass med mandel i rom

4 portioner Ingredienser Muscovadoglass 1 1/2 dl vispgrädde 2 dl mjölk 1 msk Dansukker Glykossirap 1 dl Dansukker Ljust eller Mörkt Muscovadorörsocker 5 äggulor Mandel i rom 400 g sötmandel 50 g pistagemandel 1 dl vit rom 2 dl vatten 5 dl Dansukker Ljust Muscovadorörsocker Vispa […]

Päronglass med nougatkolasås

Päronglass med nougatkolasås

6-8 portioner Ingredienser 4 dl vatten 3 dl Dansukker Strösocker 1 dl färskpressad citronsaft 750 g päron 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap grön hushållsfärg Sås 2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Rörsocker 1 […]

Rabarberkompott med kanelglass

Rabarberkompott med kanelglass

4 portioner Ingredienser Glass 4 äggulor 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 2 msk Dansukker Vaniljsocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Vit Sirap 1-2 tsk mald kanel Kompott 1 liter rabarber i bitar 1/4 liter jordgubbssaft, utspädd 1 msk färskpressad citronsaft […]

Rabarberparfait

Rabarberparfait

4 portioner Ingredienser 400 g rabarber 1 dl vatten 2 kvistar dragon 1 dl Dansukker SteviaSocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 2 msk Dansukker Vaniljsocker 2 1/2 dl lätt crème fraiche Skölj rabarbern och skär den i bitar. Lägg rabarbern tillsamman med vattnet och dragonen i […]

Rabarbersås till glass

Rabarbersås till glass

4 portioner Ingredienser 1/2 l rabarber i centimeter långa bitar 1 dl Dansukker Ljus Sirap 1 bit kanel hel 1 dl vatten 1 tsk Dansukker Vaniljsocker med äkta vanilj ev. 1-2 msk Cointreau 1. Lägg rabarbern, sirapen och kanelstången i en kastrull tillsammans med vattnet och sjud […]

Romglass

Romglass

Ingredienser 4 äggulor 1 dl Dansukker Strösocker 2 dl mjölk 1 1/2 dl vispgrädde 1 dl Dansukker Glykossirap 2 msk rom 1 dl gula russin 1 dl hackade valnötter Vispa samman äggulor och socker. Koka upp mjölk, grädde och glykossirap. Vispa ner äggsmeten i den […]

Semifreddo med choklad och apelsin

Semifreddo med choklad och apelsin

2 liter Ingredienser 3 ägg 2 äggulor 2 msk Dansukker Vaniljsocker 2 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 1 dl Dansukker Glykossirap 5 dl vispgrädde 250 g mörk choklad, smält 100 g nougat, hackad Skal från 1 apelsin, gärna obesprutad Lägg ägg, äggulor, vaniljsocker, socker och glykossirap […]

Tomat och jordgubbssorbet

Tomat och jordgubbssorbet

4-6 portioner Ingredienser 300 g mogna tomater 300 g jordgubbar 3 msk färskpressad citronsaft 3 msk Dansukker Glykossirap 4 msk Dansukker SteviaSocker Mixa tomater och jordgubbar. Häll blandningen i en sil och sila bort kärnorna. Blanda samman samtliga ingredienser och häll i en glassmaskin eller […]

Vinbärsglass

Vinbärsglass

4 portioner Ingredienser 3 dl svarta vinbär färska eller frysta 1 dl Dansukker Florsocker 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1 msk Dansukker Vaniljsocker 2 dl naturell yoghurt Blanda vinbär, florsocker och glykossirap i en kastrull och sjud i 5 minuter. Låt svalna. Tillsätt vaniljsocker och yoghurt. […]

Yoghurtglass

Yoghurtglass

4 portioner Ingredienser 2 äggulor 1/2 dl Dansukker Florsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 1 dl sylt, t ex hallonsylt 1 dl vispgrädde 2 dl yoghurt Vispa äggulorna, florsockret och vaniljsockret. Blanda i sylten. Vispa grädden hårt. Rör ned den och yoghurten i smeten. Häll upp […]

Yoghurtglass – med smak av muscovado och lakrits

Yoghurtglass – med smak av muscovado och lakrits

6-8 pinnglassar Ingredienser 1 dl Dansukker Finkornigt Strösocker 3 äggulor 1 msk Dansukker Vaniljsocker 2 1/2 dl mjölk 2 dl vispgrädde 1/2 dl Dansukker Glykossirap 1/2 dl Dansukker Muscovadosirap 4 dl Grekisk yoghurt 1-2 tsk lakritspulver Vispa ihop socker, äggulor och vaniljsocker ljust och pösigt. […]

Dubbel kolasås

Dubbel kolasås

Ingredienser 1 dl Dansukker Muscovadosirap 1 dl Dansukker Mörkt Muscovadorörsocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 2 dl vispgrädde 1/2 dl mjölk 1 msk smör eller margarin Blanda samman samtliga ingredienser utom matfettet. Låt puttra på svag värme i 15-20 minuter. Tillsätt matfettet. Låt svalna. Receptet är […]