Vetebröd

Glutenfria semlor

Glutenfria semlor

Skapat av: Sofi Granlund | Total tid: 3 tim 30 min | Aktiv tid: 45 min Ingredienser ½ pkt (25 g) KronJäst för Söta Degar, färsk 2,5 dl (250 g) mjölk, ca 30°C 1 msk (10 g) fiberhusk 0,5 dl (70 g) sirap, ljus ½ […]

Danska fastlagsbullar – lite nyttigare

Danska fastlagsbullar – lite nyttigare

25 stycken 30 min Ingredienser 50 g jäst för söta degar 4 dl fingervarm mjölk 100 g flytande margarin eller smör 1 dl kesella 1 ägg 1/2 tsk salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 tsk kardemumma ca 12 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Fyllning 1 […]

Danska fastlagsbullar – traditionella

Danska fastlagsbullar – traditionella

30 stycken Ingredienser 100 g jäst 1 dl mjölk 1 dl Dansukker Strösocker 3 ägg 8 dl vetemjöl 400 g smör eller margarin Kräm 1 ägg 3 msk Dansukker Strösocker 1 msk maizenastärkelse 1 dl mjölk 1 dl grädde 1 tsk Dansukker Vaniljsocker Glasyr 1 […]

Fastlagsbullar

Fastlagsbullar

cirka 25 st Ingredienser 50 g jäst för söta degar 4 dl fingervarm mjölk 100 g flytande margarin eller smör 1 dl kesella 1 ägg 1/2 tsk salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 tsk kardemumma ca 12 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Pensling ägg […]

Fruktbullar

Fruktbullar

cirka 35 stycken Ingredienser 1/2 dl russin 1/2 dl torkade aprikoser 1 dl apelsinjuice 1 liter vetemjöl (600 g) 1 förpackning torrjäst (röd) 1/2 dl Dansukker Strösocker 150 g rumstempererat smör eller margarin 1 1/2 dl vaniljyoghurt 3 ägg Fyllning 100 g smör eller margarin […]

Fyllda bullar

Fyllda bullar

cirka 25 stycken Ingredienser 50 g jäst för söta degar 4 dl fingervarm mjölk 100 g flytande margarin eller smör 1 dl kesella 1 ägg 1/2 tsk salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 tsk kardemumma ca 12 dl vetemjöl 1 tsk bakpulver Pensling ägg […]

Kalljästa kanelbullar

Kalljästa kanelbullar

Ingredienser 50 g jäst 2 1/2 dl kall mjölk 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 tsk Dansukker Vaniljsocker 200 g kallt smör eller margarin 9 dl vetemjöl Fyllning 100 g smör eller margarin 1 dl Dansukker Farinsocker 1 msk mald kanel Pensling uppvispat ägg Garnering Dansukker […]

Kanelbullar

Kanelbullar

cirka 45 stycken 1,5 timme Se vårt recept på klassiska kanelbullar med pärlsocker på toppen. Ingredienser 150 g smör eller margarin 5 dl mjölk 50 g jäst 1/2 tsk salt 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 2 tsk mald kardemumma ca 13 dl vetemjöl Fyllning 100 g […]

Mini Kanelbullar

Mini Kanelbullar

cirka 40 stycken Ingredienser 75 g smör eller margarin 2 1/2 dl mjölk 25 g jäst för söta degar 1 krm salt 3/4 dl Dansukker Strösocker eller Vit Sirap 1 tsk mald kardemumma ca 7 dl vetemjöl Fyllning 50 g smör eller margarin 1/2 dl […]

Semlor med rostade hasselnötter

Semlor med rostade hasselnötter

ca 20 st Ingredienser 50 g hasselnötter (*rostade, hackade) 25 g jäst (för söta degar) 2 1/2 dl mjölk 2 krm salt 1 dl Dansukker Strösocker 1/2 ägg (2 msk) 75 g smör (rumsvarmt) 8 dl vetemjöl (480 g) Pensling inkråm från bullarna 100 g […]

Vetebullar

Vetebullar

cirka 30 stycken Ingredienser 50 g jäst för söta degar 150 g smör eller margarin 1/2 liter mjölk 1/2 dl Dansukker Fibrex 1/2 dl sesamfrön 1 1/2 dl Dansukker Strösocker 1 ägg 1-2 tsk mald kardemumma 10 dl fin glutenfri mjölmix Fyllning alternativ 1 100 […]

Vetebullar basrecept

Vetebullar basrecept

40 stycken Ingredienser 150 g smält smör eller flytande margarin 6 dl mjölk 50 g jäst för söta degar 1 1/2 dl Dansukker Strösocker eller Dansukker Rörsocker 1 krm salt 1 tsk kardemumma ca 14 dl vetemjöl Förslag på olika fyllningar • 150 g smör […]

Vetegifflar

Vetegifflar

cirka 45 stycken Ingredienser 50 g jäst 3 dl kaffegrädde 1/4 dl Dansukker Vit Sirap 1/2 dl Dansukker Strösocker 2 krm salt 2 krm hjorthornssalt 2 ägg 75 g rumstempererat smör eller margarin ca 12 dl vetemjöl Fyllning 125 g smör eller margarin 1 1/2 […]