Äppelsaft

Äppelsaft

cirka 2 liter

Ingredienser

2 kg syrliga äpplen
4 citroner
1 liter vatten
3 tsk citronsyra
6 dl Dansukker Strösocker /liter avrunnen saft

Skölj äpplena och dela dem i mindre bitar.Lägg bitarna i en gryta och häll på vattnet. Sjud under lock i 20 minuter. Häll upp i silduk och låt självrinna i 30 minuter. Pressa saften ur citronerna och blanda med äpplesaften.

Mät saften och häll tillbaka den i den nu rengjorda grytan. Koka upp.

Tillsätt socker, 6 dl per liter saft, och citronsyra och koka upp igen. Skumma noga.

Häll upp på varma, väl rengjorda flaskor. Förslut. Förvara kallt. Om det inte finns plats för förvaring i kylskåp tillsätts konserveringsmedel. Äpplena kan även kokas i en Saft-Maja.

Receptet är framtaget av

Dansukker

Betyg: 5.0. Baserat på 2 röster.
Var god vänta...